Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zna se koja je vrsta

VIDEO Ogromna zmija zapanjila hrvatske zoologe: Veća nikada nije zabilježena na ovim prostorima

Ogromna zmija
Foto: Herc.info
1/4
20.06.2024.
u 14:41

Pretpostavlja se da bi se moglo raditi o smuku ili četveroprugom kravosasu, no ni stručnjaci nisu sigurni

Nesvakidašnji prizor, navodno zabilježen u Mostaru, pobudio je interes znanstvene zajednice. Netko je snimio ogromnu smećkastu zmiju kako se uvija i penje visoko u krošnjama stabala.

Snimka je originalno stigla na adresu portala Herc.info, uz poruku da autor želi ostati anoniman te da je zmija viđena kod Mostara. Više izvora je to potvrdilo, piše portal, uz komentare da veća zmija nikada nije zabilježena na ovim prostorima. Neki procjenjuju da je gmaz i dulji od tri metra, a snimka iz BiH dijeli se i među hrvatskim zoolozima kojima je zmija zapela za oko. 

Pretpostavlja se kako bi se moglo raditi o smuku, no debljina kože zmije na snimci čini se znatno deblja nego što je to inače slučaj kod smukova. Mogao bi biti i četveroprugi kravosas, ali oni obično ne dosežu toliku veličinu.

Ako imate strah od zmija, snimka bi za vas mogla biti uznemirujuća.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar AlPoS
AlPoS
17:32 20.06.2024.

Čitaš što govore stručnjaci i ne možeš vjerovati. Kakav smuk ili kravosas, ovo nije nešto sa ovih prostora i toga će biti sve više i više. Vjerovatno se radi o pitonu

ŠS
Štap sa glavom
17:47 20.06.2024.

Ljudi svašta nabave i kada im dosadi s tim u šumu.

DR
Držihha
16:33 20.06.2024.

U srpnju 2010. na Pelješcu su ulovili pitona dugačkog 3,5 m. ne bih se čudio ni da je ovo nešto slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije