NEOPREZNI U PROMETU

VIDEO Opasni vozači uhvaćeni kamerom, a snimka iz Dubrovnika zgrozila je cijelu Hrvatsku!

sudar u dubrovniku
Foto: Screenshot/dubrovnik.net
1/10
30.12.2022.
u 12:32

I godinu iza nas, nažalost, obilježili su neodgovorni vozači, a samo je pukom srećom u nekim nesrećama izbjegnuta veća tragedija. I dok neki vozači muku muče sa signalizacijom, ima i onih koji namjerno ugrožavaju sebe i druge sudionike prometa. Pa je tako javnost ostala zgrožena snimkom prometne nesreće koja se dogodila u Dubrovniku, a kojoj je prethodila utrka vozila na mostu dr. Franje Tuđmana.

Vozači na raznorazne načine pokušavaju izbjeći gužvu u prometu, a mnogo puta to čine na štetu drugih vozača. Tako i snimka iz Splita koja je objavljena na stranici Prometne zgode i nezgode pokazuje iznimnu bahatost jednog vozača BMW-a. Naime, na snimci se vidi kako je kolona vozila koja skreću ulijevo duga nekoliko stotina metara, a snima je vozač iz automobila koji se kreće prometnim trakom koji nastavlja ravno. Kod semafora ispred njega se ugurao vozač bijelog BMW-a koji nije čak ni čekao da se upali zeleno za skretanje lijevo već je brzo skrenuo na žutom i tako došao na red prije svih onih vozila koja su čekala u dugoj koloni. Mnogi su mu to zamjerili. 

"Nešto nije u redu na snimci, ovo neko namjerno radi da ocrni vozače BMW-a. Vozač BMW-a nikad ne bi dao žmigavac, pogotovo u ovakvoj situaciji", komentar je koji je nasmijao mnoge. 

"Takav je jedan redovno oko pola osam ujutro na izlazu Čulinečke na Slavonsku u Zg. Redovno sve obiđe većinom praznim trakom za ravno i onda se samo ubaci ispred svih za lijevo. Jer zašto bi on čekao, valjda je on bitniji od drugih...", "Može policija po snimci otkriti tablicu i tko je to. Još je krenuo prvo na crvenom. Uzeti vozačku i zabranu bar pet godina. Zar su drugi kreteni pa neka čekaju", "Redovito to rade živčani vozači, ništa novoga", "Bahatost je na cesti sve češća", samo su neki od brojnih komentara. 

Teška prometna nesreća u Dubrovniku

Procurila je snimka stravične prometne nesreće koja se dogodila još 10. veljače u Dubrovniku, a kojoj je prethodila utrka vozila na mostu dr. Franje Tuđmana, piše dubrovniknet.hr

Kako je tada izvijestila dubrovačka policija, nesreća se dogodila oko 0.45 sati na  Mostu dr. Franja Tuđmana, a do nje je došlo kada je 19-godišnji vozač izlaskom iz zavoja na raskrižju državnih cesta D-8 i D-420 izgubio nadzor nad vozilom i prešao u južni trak, gdje je došlo do sudara njegova vozila i drugog vozila koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 42-godišnjak.

 

Od udara se vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak odbilo i prešlo na sjeverni kolnički trak, gdje je u isto vozilo udario još jedan automobil koji se u tom trenutku kretao sjevernim kolničkom trakom, a kojim je upravljao 21-godišnjak, priopćila je policija. U prometnoj nesreći teže ozlijede zadobio je 42-godišnji vozač i 17-godišnji putnik iz prvog vozila. Alkotestiranjem utvrđeno je da nitko od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

Vozač u Splitu završio u suprotnom smjeru, zbunila ga nova signalizacija

Nova prometna regulacija na splitskom križanju zbunila je vozača koji je završio u suprotnom smjeru. Fotografije vozača u suprotnom smjeru objavila je Facebook stranica "Prometne zgode i nezgode" te uz fotografiju navela: "Nova regulacija na najpoznatijem splitskom raskrižju konačno daje rezultate".

Križanje je, navodi Dalmatinski portal, jedno od najopasnijih u Splitu, a obnovljeno je prošlog vikenda. Riječ je o križanju Ulice Slobode, Domovinskog rata i Hrvatske mornarice. Fotografija je nasmijala mnoge korisnike Facebooka, a neki su komentirali: "Majstori na sve strane", "Oprošteno mu ako je Englez", "Džabe su krečili".

VIDEO Snimka s križanja u Splitu ostavlja bez teksta: Ovog biciklista samo je čudo spasilo

 VIDEO Šibenski vatrogasci kreativno riješili problem loše parkiranog automobila

Šibenski vatrogasci žureći na intervenciju naišli su na opasan problem, nisu mogli proći ulicom zbog nepravilno parkiranog automobila u kvartu Mandalina. Čitatelj nam je poslao snimku na kojoj se vidi da je vatrogascima u pomoć da pomaknu automobil priskočilo i nekoliko lokalaca.

– Stalna im je to praksa – čuje se na snimci dok se jasno vidi kako njih nekoliko lagano gura automobil u stranu kako bi bilo dovoljno mjesta za prolaz. Vatrogasci su brzo uspjeli pomaknuti automobil i nastaviti dalje dok su ulicom odzvanjale vatrogasne sirene.

Iako je postavljena nova prometna signalizacija na križanju Ulice Domovinskog rata s ulicama Hrvatske mornarice i Slobode u Splitu, vozači ondje i dalje čine prekršaje. 

Vozač zalutao u opasnom splitskom raskrižju

Na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode objavljena je fotografija vozača koji na križanju skreće lijevo iako prometni znak jasno pokazuje da je zabranjeno skretanje ulijevo. Postupak vozača razljutio je mnoge, no bilo je i onih koji ga opravdavaju. 

"GPS uvijek vodi tu lijevo. Moguće da ne prati zabrane", jedan je od komentara s kojim su se mnogi složili. Neki pak smatraju kako je znak postavljen previsoko pa ga vozači ne vide. "To je znak za leteće aute", komentar je koji je nasmijao mnoge. 

Foto: Prometne zgode i nezgode

Suluda vožnja na Jadranskoj magistrali

Neodgovornim vozačima nikad kraja unatoč brojnim upozorenjima. Snimka koja je objavljena na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode prikazuje opasnu vožnju muškarca na električnom monociklu na Jadranskoj magistrali kod Makarske.

Kako piše iznad snimke, na jednom kotaču vozi brže od 80 km/h. Brojni komentatori ispod pisali su kako je to vrlo opasno. 

Zbog ovakvog parkiranja na autu ga je dočekala ljutita poruka: 'Za ovu besramnost nema opravdanja'

Zanimljiva poruka osvanula je na jednom automobilu parkiranom na parkiralištu pokraj bolnice u Puli. Svima je poznato kako je u blizini bolnica uvijek prava muka pronaći slobodno parkirališno mjesto, a ovaj je vozač nekoga posebno razljutio jer je zauzeo dva mjesta parkiravši svoj automobil ukoso preko linije koja dijeli dva mjesta. 

"Bog daj da ti za hitnoću tako parkirali i ne našao mjesto", poruka je koju je vozač bijelog Peugeota zatekao na vjetrobranskom staklu. 

Fotografija poruke i automobila objavljena je na stranici Prometne zgode i nezgode gdje su je mnogi odmah komentirali. 

"Možda je zbog 'hitnoće' ostavio i mozak negdje kući pa se zato nije znao bolje parkirati. Za hitne situacije postoje hitna pomoć i hitni ulazi, a za ovu besramnost nema opravdanja", komentar je koji osuđuje ovakvo parkiranje, no bilo je i onih koji su branili vozača. "Niko se ne pita kako su auta bila parkirana prije nego što je ovaj parkirao. Ja, kad se nađem u situaciji da moram stati na dva mista, radi ovih sa strane, onda tražim drugo mjesto da me ne bi netko uslikao", komentirao je jedan korisnik Facebooka. 

"Nije za osudu jer ne znamo zatečeno stanje parkiranih auta kad je čovjek došao", komentar je druge korisnice. 

Djeca pokušavaju prijeći preko pješačkog prijelaza, skoro su stradala

Snimka koja je objavljena na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode pokazuje neodgovorno ponašanje vozača/vozačica dvaju automobila. Na snimci se vidi kako kamion prilazi pješačkom prijelazu te usporava kako bi propustio djecu na pješačkom prijelazu. Djeca su krenula preko pješačkog prijelaza kada se kamion zaustavio, no automobil u lijevom traku ne staje, već prolazi i ugrožava djecu. Djeca su dobro reagirala i zaustavila se na vrijeme pa panično potrčala natrag. I drugi automobil odlučio je ignorirati kamion koji je stao na pješačkom prijelazu te je odlučio proći. Djeca su, srećom, ovaj put bila dalje.

Ključne riječi

Komentara 10

ST
Strmopizditelj
12:44 30.12.2022.

Godinu dana zatvora + dvije godine bez vozačke i nakon toga ponovno ponavljanje vožnje.

LJ
Ljudeman
15:31 30.12.2022.

Nije ovaj izgubio kontrolu, nego se utrkivao i pretjecao

PR
prajdali100
19:14 30.12.2022.

Ima li javnost pravo znati tko su ti tipovi ? Jesu li procesuirani? Jesu li u zatvoru? Zna li se što ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije