Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simpatična animacija

VIDEO Pogledajte crtić: Rimac objavio reklamu za robotaksi, prepoznajete li detalje iz Hrvatske?

Verne
Foto: Mate Rimac/Facebook
1/7
27.06.2024.
u 09:47

Video prikazuje kako robotaksi prima mušterije, staje ispred pješačkog prijelaza i sigurno navigira gradom, a kako se dan približava kraju, jedan taksi odlazi u stanicu na pregled i punjenje baterije dok drugi izlazi u grad

Nakon jučerašnje demonstracije robotaksija Verne u prostoru kampusa u Kerestincu, Mate Rimac danas je na društvenim mrežama objavio kratki crtani film koji, kako kaže, "zabavno ilustrira kako će Verne raditi".

U crtanom filmu gledamo užurbani grad pun života i ljudi. U rano jutro svi nekamo žure, a u putovanju im pomaže Verne. Narator na engleskom jeziku i u rimi opisuje kako se vozilo kreće tiho i precizno bez štetnih emisija. Kada putnik uđe u vozilo, na konzoli može prilagoditi temperaturu i pritiskom na gumb započinje svoj put.

"Verne je sretan što može dodati novog prijatelja u petlju putovanja koja nikada ne završava", zaključuje pripovjedač. Reklama prikazuje kako robotaksi prima mušterije, staje ispred pješačkog prijelaza i sigurno navigira gradom, a kako se dan približava kraju, jedan taksi odlazi u stanicu na pregled i punjenje baterije dok drugi izlazi u grad.

Čini se kako je u crtanom filmu naglasak na jednostavnosti, sigurnosti i pouzdanosti korištenja robotaksija. "Vern osigurava visoke standarde... po danu i po noći, njegov posao nikada ne staje", pripovijeda nam narator, a reklama završava pogledom u zvjezdano nebo.

Glazbenu pozadinu za reklamu snimila je Zagrebačka filharmonija, a naraciju je odradio Goran Višnjić. Grad u crtanom filmu ne čini se modeliran prema određenom mjestu, no autori su u nekoliko trenutaka ubacili hrvatske detalje poput zagrebačke registracije na taksiju, plakata "Visit Croatia" i prepoznatljivog plavog zagrebačkog tramvaja. Jeste li vidjeli još neke simbole koji su nama promaknuli?

VIDEO Demonstracija Verne robotaksija

Ključne riječi

Komentara 2

MA
MarkoMarkoM
12:12 27.06.2024.

I jos samo kad bi mogao voziti...

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
12:07 27.06.2024.

Spomenik profesoru Baltazaru je meni najuočljiviji, osim ZG registracije na taxiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije