4,0 PREMA RICHTERU

VIDEO Nadzorne kamere zabilježile trenutak potresa na sjeveru Hrvatske. Pogledajte snimke

Foto: Podravski list/Ivana Stubičar
1/4
13.08.2024.
u 10:06

Potres se dogodio jutros u 8.43 sata kod Apatovca

Nadzorne kamere snimile su trenutak potresa koji je jutros zatresao sjever Hrvatske. Naime, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jutros u 8.43 sati prilično jak potres 17 kilometara sjeverno od Križevaca, točnije u okolici Apatovca. Magnituda potresa iznosila je 4,0 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet V stupnjeva EMS. Potres se osjetio na širem području sjeverne Hrvatske, ističe Seizmološka služba.

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) prvo je javio da je magnituda potresa 4,6 po Richteru, a zatim je procjena smanjena na 4,0 pa na 3,9. Stranica EMSC-a zatrpana je komentarima građana. "Prvo tutnjava pa drmanje", napisao je netko iz Šemovca. "Sveti Petar kraj Ludbrega... jako se osjetilo", jedan je od stotine komentara. "Osjetilo se dobro", mnogi su napisali. 

Načelnik stožera civilne zaštite i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izjavio je u utorak za Hinu da za sada nemaju saznanja o štetama od potresa koji je jutros zatresao sjeverozapad Hrvatske. Ljubić kaže da su kontaktirali brojne osobe s terena, ali nitko od njih nije, barem za sada, prijavio bilo kakvu štetu. Kaže da su svi izjavili da se tlo poprilično treslo. "Ako netko prijavi štetu, naknadno ćemo izvijestiti javnost“, rekao je Ljubić.

Ključne riječi

Komentara 3

JF
Jure_Francetić
12:33 13.08.2024.

Mađari su opet u akciji istraživanja i sondiranja terena diljem Hrvatske, u potrazi za nalazištima zemnog plina.

AC
ActaCroatica
11:58 13.08.2024.

Koja drama...trese se kamera pa ispada da je malo falilo da kuće počnu plesati drmeš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije