VOJNI PILOTI U ISPOMOĆI

VIDEO Ravno u buktinju: Ovo je pogled pilota kanadera na prvoj liniji obrane od požara

Pogled iz kanadera
Foto: MORH
1/5
01.08.2024.
u 21:39

Od utorka gori kod Skradina, Tučepa i Vrsina, a najgore je u Tučepima gdje je požar ušao i u Park prirode Biokovo. Vatrogasci se nadaju skorom prestanku vjetra i ponekoj kapi kiše koja bi im olakšala težak zadatak

U borbi protiv nekoliko požara koji su gotovo istovremeno buknuli u Dalmaciji ovog tjedna sudjeluju sve raspoložive snage. Vatrogasci pristižu i iz Zagreba, Osijeka i Varaždina kako bi pomogli u obrani prirode, ali i naselja kojima je vatra na nekim mjestima sve bliža.

Osim više stotina vatrogasaca, na terenu su, kako im vremenski uvjeti dozvole, i CanadAir i AirTractor zrakoplovi koji naročito pomažu na područjima na kojima se vatra uvukla u guste borove šume u koje je teško ući cisternama.

Ministarstvo obrane danas je objavilo snimku iz perspektive jednog vojnog pilota koji je spremno uskočio u kanader kako bi pomogao vatrogascima suočenima s ogromnom buktinjom.

S obzirom na količine dima koje se dižu, teško je išta vidjeti, što posao ovog pilota čini još impresivnijim. "Vojni piloti i vatrogasci rame uz rame u borbi protiv vatrene stihije diljem Hrvatske" napisali su iz MORH-a. 

Podsjetimo, od utorka gori kod Skradina, Tučepa i Vrsina, a najgore je u Tučepima gdje je požar ušao i u Park prirode Biokovo. Vatrogasci se nadaju skorom prestanku vjetra i ponekoj kapi kiše koja bi im olakšala težak zadatak.

GALERIJA Ovo su naši heroji: Bore se s velikom buktinjom, jutro su dočekali na požarištu

Pogled iz kanadera
1/31
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije