PODSJETIO NA HRVATSKU U 90-ima

VIDEO Otac koji se u suzama opraštao od kćeri nije ukrajinski vojnik, nego Rus

Foto: Screenshot
1/6
25.02.2022.
u 17:19

Na Twitteru je objavljen video oca koji se oprašta od svoje kćeri i supruge koje neutješno plaču za njim

Rusija je u četvrtak rano ujutro napala Ukrajinu, a brojne su se snimke tog dana širile Twitterom. Među njima i jedna koja je malo koga ostavila ravnodušnim. 

Mnogi mediji prenijeli su priču da se radi o ukrajinskom muškarcu koji se u suzama oprašta od svoje obitelji, ali točna je informacija da se ne radi o ukrajinskom vojniku, nego u Rusu. 

 

Video je brzo postao viralan i proširio se svijetom. Riječ je o ocu koji šalje na sigurno svoju kćer i suprugu dok on ostaje u ratnom području.

Snimka je mnoge posjetila na Hrvatsku tijekom 90-ih godina kada su mnoge obitelji također bile razdvojene.

*Oirignalni tekst smo izmijenili zbog novih informacija i ispravke da je riječ o muškarcu ruske nacionalnosti, a ne Ukrajincu.

VIDEO Samo 15 minuta zapadno od Kijeva, helikopterski napad na aerodrom Antonov

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
07:50 25.02.2022.

Surađivao sam s nekim mladim Ukrajincima koji su došli u Hrvatsku trbuhom za kruhom, pa smo se tako i sprijateljili. Svi do jednog su se vratili u Ukrajinu kako bi pomogli u obrani svoje zemlje. To su časni ljudi i događa im se gotovo identična situacija koja se događala i nama prije 30 godina. Za razliku od nas oni su ipak u prednosti jer nemaju embargo na oružje, pa se nadam da će im rat zbog toga kraće trajati. Bez obzira što će Rusi u prvom naletu okupirati dobar dio Ukrajine (okupirali su i Srbi trećinu Hrvatske), na kraju će Ukrajinci ipak pobijediti, jer motiviranost branitelja svog doma je uvijek neusporedivo jača i traje puno duže od motiviranosti agresorskih vojnika.

IS
istinomer
17:42 25.02.2022.

Ovo je Rus iz Gorlovke , a slikao ga gradonačelnik Gorlovke Ivan Prihodko . Lako proverljivo .

IL
ilustrator
21:26 25.02.2022.

dejstvovanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije