MARKOV TRG

VIDEO Snimljeni trenuci nakon napada, prolaznici pomagali policajcu

ranjeni policajac
Čitatelj
12.10.2020.
u 11:47

Zagrebačka policija objavila je da je policajac operiran i stanje mu je stabilno.

Na Trgu sv. Marka u ponedjeljak je s više hitaca iz kalašnjikova teško ranjen policajac, a napadač se potom ubio na drugom mjestu. Ondje su mnogobrojne policijske snage pa trgu, koji je jedno od povijesnih središta Zagreba, posjetitelji ne mogu pristupiti. Nadlijetali su ga i helikopteri.

VIDEO: Snimka s Markova trga nekoliko trenutaka nakon pucnjave

Na Markovu trgu, gdje su smještene zgrade Vlade, Hrvatskog sabora i Ustavni sud, stigli su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved, a mjesto je obišao i premijer Andrej Plenković koji u trenutku napada nije bio u Vladi.

Policija je ranije izvijestila da je dojava o pucnjavi zaprimljena u 8,06 sati, a manje od sat vremena kasnije potvrdili su da je muškarac koji odgovara opisu počinitelja nakon napada na policajca iz Vladina osiguranja počinio samoubojstvo. "Policijski službenici na adresi Jabukovac pronašli su osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo", izvijestio je MUP.

Prema pisanju medija koji se pozivaju na očevice, počinitelj je do zgrade Vlade došao sa sjeverne strane crkve svetog Marka. Ispalio je rafal prema ulaznim vratima Banskih dvora, pri čemu je teško ranjen policajac koji je bio na ulazu u zgradu Vlade, a potom se okrenuo na drugu stranu, ispalio još jedan rafal prema zgradi Sabora i zatim pobjegao.

VIDEO: Pucnjava na Markovu trgu – rekonstrukcija događaja

Ustrijeljeni policajac dovezen je u Kliničku bolnicu ''Sestre milosrdnice'' s prostrjelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad je stabilno, izjavio je ravnatelj bolnice Mario Zovak.

"U ovom trenutku vitalne funkcije su stabilne, ne vidimo znakove ugroženosti života, međutim, brine nas mogućnost unutarnjih ozljeda jer nam je u ovom trenutku nemoguće procijeniti putanju metka", rekao je Zovak.

Zagrebačka policija objavila je da je policajac operiran i stanje mu je stabilno.

Komentara 10

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
12:16 12.10.2020.

Pretvaramo se u banana državu sa malim diktatorom i njegovom svitom koji se boje izaći pred narod po uzoru na slične male latino američke državice

KE
Kentucky
11:52 12.10.2020.

Plenković je rekao da "nas ovo sve skupa dovodi u novu situaciju", a nakon njega medijima se obratio Božinović. Prije toga pitao je Plenkovića može li on odgovoriti. "Može, možeš, reci što god hoćeš...", odgovorio mu je Plenković hladnim tonom.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
11:56 12.10.2020.

Najveći destabilizator ove Hrvatske je HDZ i Andrej Plenković koji su benzin za ovu neviđenu korupciju, nepravdu i grabeš danas u Hrvatskoj. Bojim se da je ovo samo kap u moru onoga što slijedi, jer narodu je dosta beskorisnog DORHA,, PNUSKOKA, sudova, umreženih odvjetnika, i svakojakih klubova gdje se dijeli opljačkani novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije