OBJAVLJENA SNIMKA OPERACIJE

VIDEO Novi udarac za Putina: Ukrajinci mu potopili skupocjeni brod, koristili su moderno oružje

Potapanje broda
Ukrajinska obavještajna služba/Telegram
01.02.2024.
u 15:21

Brod je naoružan, između ostalih, protubrodskim krstarećim projektilima Mosquito, a ukrajinska vojska tvrdi kako je uslijed detonacije tih projektila brod potonuo. Vrijednost potopljenog broda je između 60 i 70 milijuna dolara.

Ukrajinska obavještajna služba (GUR) objavila je kako su u noći 1. veljače vojnici specijalnih snaga "Grupe 13" s pomoću masovnog napada površinskih kamikaza dronova uništili još jedan brod ruske Crnomorske flote – raketni čamac "Ivanovec". Snimke pokazuju kako je brod pogođen u trup.

Brod je naoružan, između ostalih, protubrodskim krstarećim projektilima Mosquito, a ukrajinska vojska tvrdi kako je uslijed detonacije tih projektila brod potonuo. Vrijednost potopljenog broda je između 60 i 70 milijuna dolara.

"Neprijateljsko plovilo nalazilo se na jezeru Donuzlav na privremeno okupiranom Krimu", istaknuli su ukrajinski obavještajci. "Kao rezultat niza izravnih udara u trup, rusko plovilo je pretrpjelo kritičnu štetu koja je uzrokovala naginjanje i potonuće plovila", dodali su.

Podijelili su na svom telegram kanalu i snimku koja prikazuje kako se operacija odvijala. Na snimci se vidi kako posada broda neuspješno pokušava uništiti pomorske dronove koji su se približavali, ali nisu uspjeli odbiti napad. Ukrajinska Pravda piše kako su, prema prvim izvješćima, operacije potrage i spašavanja ruskih vojnika iz mora neuspješne.

VEZANI ČLANCI:

"Ivanovec" je veliki raketni čamac projekta 12411 "Molniya", dizajniran za uništavanje površinskih borbenih brodova, desantnih snaga i transporta, kao i za zaštitu od površinskih i zračnih prijetnji.

Brod je bio opremljen s 4 lansera protubrodskih projektila Mosquito (4 projektila), 1 topom 76,2 mm AK-176, 2 šestocijevna automatska topa 30 mm AK-630 i jednim prijenosnim protuzračnim raketnim sustavom Igla. Prema podacima s interneta, posadu Ivanovca čini 41 mornar.

Ruski vojni izvori potvrdili su napad na čamac. Objavili su da je od devet čamaca kamikaza jedan eksplodirao pored broda, ali nisu iznijeli detalje o šteti.

VIDEO U nedostatku granata na bojištu, Ukrajinci se okrenuli dronovima

Komentara 38

DU
Deleted user
16:01 01.02.2024.

drug Zoran u komi...Dodika najednom muci depra...zadnji ostaci rudlave kose kremljenka otpali,generalisimo Sojgu oslabio prije nego velis keks najmanje 10 kila,drug Lavor otkazao iz zdravstvenih razloga turneju po Mikroneziju u potragi za novim hipersonickim kopljima domorodaca....jedino Bucko iz PingPongJanga galami,umjesto nove KIA limo Rusi mu poslali hibridni Moskvic(dizel/loz ulje,ide ko uraganska 3dnevna specijalna vojna operacija

AP
apollo5
16:12 01.02.2024.

Samo jako!

XX
XXXL
16:22 01.02.2024.

Rusija, kažu, svaki dan napreduje, hmm, od onoga što je zauzela na početku invazije, do sada je opet izgubila oko 50%, odnosno Ukrajinci su vratili pola teritorija, koji su im prvodobno oteli Rusi. To je fakat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije