POMAGAO I KANADER

VIDEO Lokaliziran požar na brdu kod Splita, i dalje gori na Kornatima

Foto: Vatrogasci 193
1/2
08.08.2024.
u 09:26

Vatrogasci su od jutra na terenu zbog požara na brdu Perun kod Žrnovnice, uzrokovanog udarom munje, gdje uz kopnene snage djeluje i zrakoplov Canadair CL-415. U isto vrijeme, vatrogasci gase požar u uvali Vrulje na otoku Kornati uz pomoć dva zrakoplova Air Traktora.

Vatrogasci iz Splita i okolice bore se s požarom na području Žrnovnice kod Splita, na brdu Perun, do kojeg je došlo uslijed udara groma. Kako je izvijestila Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ), vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 7.53, a na intervenciju su izašli pripadnici JVP-a Split, Podstrana, te DVD-ova Žrnovnica, Split i Solin.

Udar groma u brdo Perun kod Splita u četvrtak ujutro  izazvao je požar koji je lokaliziran intervencijom 31 vatrogasca i uz pomoć jednog kanadera, izvijestili su splitski vatrogasci. "Po dojavi o požaru nešto prije osam sati na teren je odmah izašao 31 vatrogasac s 11 vozila, a uključio se i jedan kanader te je požar lokaliziran,"  rekli su Hini u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.  Vatrogasci su potom pristupili saniranju požarišta. Vatra je buknula na nepristupačnom području gdje nema kuća, niti stambenih objekata.

Na otoku Kornatu planuo je požar u četvrtak oko 8 sati, na intervenciju je poslano pet vatrogasaca DVD-a Tisno i dva fire bossa, a  čeka se i dolazak kanadera, doznaje se od zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darka Dukića. Gori trava iza uvale Vrulje u kojoj se nalaze objekti, no oni, prema riječima zapovjednika Dukića, nisu ugroženi.

„Gori vanjska strana Kornata, ne znamo je li to zbog jutrošnje grmljavine ili nekog drugog razloga. To ćemo znati kasnije, sad nam je glavni cilj da ga što prije ugasimo” kazao je za Hinu Dukić. To je drugi požar na otoku Kornatu, u sklopu Nacionalnog parka Kornati, koji je planuo ovoga tjedna.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske u srijedu su izvjestili da je uhićen i priveden muškarac osumnjičen za izazivanje požara u uvali Opat, također na otoku Kornatu, koji je planuo u noći, 5. kolovoza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije