PREVARA

Vidovnjak uvjerio Puljanku da mu dostavi nakit i novac u čarapi da 'skine urok' s nje

Okultizam
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
20.01.2022.
u 12:17

Apeliramo na građane da budu oprezni, da pripaze kome uplaćuju novac te da ne nasjedaju na priče osoba koje navodno imaju sposobnost izlječivanja, proricanja budućnosti i skidanja uroka - navode iz policije.

Istarski policajci imaju pune ruke posla ovih dana s prevarantima. 

Zaprimili su 19. siječnja prijavu 53-godišnjakinje koja je putem društvene mreže stupila u kontakt s osobom koja se predstavlja kao vidovnjak koji ''skida'' uroke. Osoba je od nje tražila da mu u čarapama dostavi nakit i novac, što je žena i učinila, no ubrzo je shvatila da je prevarena i oštećena za više tisuća kuna.

- Policijski službenici istražuju ovaj slučaj te apeliramo na građane da budu oprezni, da pripaze kome uplaćuju novac te da ne nasjedaju na priče osoba koje navodno imaju sposobnost izlječivanja, proricanja budućnosti i skidanja uroka - navode iz pulske policije. 

Dan ranije, policajci u Poreču su imali posla s 68-godišnjakom koji se predstavio kao jedan od njih kako bi počinio kazneno djelo prijevare na štetu 68-godišnje žene.

- Ženu je 18. siječnja na kućni telefon nazvao muškarac koji se predstavio kao policijski službenik koji obavlja provjere zbog sumnje da djelatnici banaka rade nezakonite radnje. Nagovorio ju je da podigne novac koji ima u bankama i preda ga osobi koja će doći na njenu kućnu adresu. Žena je podigla novac, ali je o svemu obavijestila i policiju tako da su policijski službenici uhitili 69-godišnjaka koji je došao po novac - stoji u policijskom priopćenju. 

Protiv osumnjičenog muškarca policija je podnijela prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

VIDEO: Od ponedjeljka slobodan ulaz u Austriju putnicima iz cijelog svijeta s booster dozom cjepiva

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
15:22 20.01.2022.

a kak se zove taj vidovnjak, ...ime i prezime molim, da neka druga naivna osoba ne nasjedne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije