u vinkovcima

Vinkovački HNS predstavio projekt upravljanja gradskim potencijalima

hns,vinkovci
Miroslav Flego/VLM
19.02.2013.
u 15:14

Govoreći o objedinjenom vođenju računa gradskih tvrtki i ustanova, Papac je podsjetio kako se radi o "stvaranju gradske riznice pri čemu banka sve žiro-račune promatra kao jedinstveni račun

 - Objedinjeno vođenje žiro-računa tvrtki i ustanova u vlasništvu grada, uključujući i gradski proračun, objedinjavanje nabave i upravljanja gradskom imovinom tri su načina kako postići veće uštede proračunskog novca građana, a sve kako bi se postigao cilj, a to su uštede koje bi se u svakodnevnom životu preslikale na već osiromašene kućne budžete građana. Riječ je o programu koji se provodi u modernim gradskim upravama i na čijem principu posluju ozbiljne korporacije - rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u sjedištu vinkovačkog HNS-a, Josip Papac predstavljajući model racionalnog upravljanja gradskim resursima. 

Povjerenik podružnice HNS Vinkovci, Ivo Bikić je uvodno rekao kako HNS grada Vinkovaca poziva na korištenje svih mogućnosti radi postizanja ušteda, racionalizaciju troškova i potrebu da se sa svakom kunom pažljivo gospodari i usmjeri ju u ono što je ovom gradu trenutno najpotrebnije. Govoreći o objedinjenom vođenju računa gradskih tvrtki i ustanova, Papac je podsjetio kako se radi o \"stvaranju gradske riznice pri čemu banka sve žiro-račune promatra kao jedinstveni račun, a ako nekom od pravnih subjekata nedostaje financijskih sredstava, mogu koristiti sredstva druge tvrtke ili proračuna grada, a uštede su u tom slučaju višestruke jer bi se izbjeglo skupo kreditno zaduživanje kod poslovnih banaka“.

- Bolja organizacija upravljanja gradskom imovinom omogućila bi da višak neiskorištenog gradskog prostora tzv.\'\'mrtvi kapitali“, po povoljnim uvjetima, pronađu svoje najmoprimce u vidu obrtnika, udruga i slično. Jednostavnost i brzina primjene te mali troškovi provedbe prednosti su projekta čije bi konačne uštede osjetili sami građani kroz mogućnosti smanjenja cijene vode, poboljšanja situacije kod insolventnih tvrtki ili primjerice povećanja gradske subvencije za dječje vrtiće koji su u Vinkovcima sve samo ne jeftini - rekao je Josip Papac i zaključio da je cilj ušteda materijalnih i financijskih troškova dostići 10 milijuna kuna godišnje (oko 5 posto ukupnih troškova), dok bi ovakvim programom, provedivim u šest mjeseci, bilo moguće obuhvatiti sve jedinice lokalne i regionalne samouprave.

>>Vinkovački SDP predstavio komunalni i ekološki program

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije