Razlaz

Visković: Prema Kerumu izgubila sam svako poštovanje

'06.04.2011., Split - Intervju s dogradonacelnicom Splita Andjelkom Viskovic. Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
Nino Strmotić/Pixsell
06.11.2012.
u 17:35

Splitski gradonačelnik svojoj je zamjenici oduzeo povjerena prava, dužnosti i obveze nakon što je potvrdila mogućnost izlaska na izbore bez HGS-a

Splitski gradonačelnik Željko Kerum svojoj zamjenici Anđelki Visković oduzeo je povjerene zadatke, dužnosti i obveze, kao i pravo istupa uime gradonačelnika Grada Splita. Isto tako, kao predsjednik Hrvatske građanske stranke smijenio ju je s dužnosti koje obnaša kao članica predsjedništva.

"Zbog novonastalih okolnosti i činjenice da se moja zamjenica Anđelka Visković svojim izjavama javno ogradila od politike koju provodim, donio sam rješenje kojim joj oduzimam povjerene radne zadatke, dužnosti i obveze, kao i pravo nastupa u javnosti uime gradonačelnika i Grada Splita, stoji u priopćenju koje je stiglo iz ureda gradonačelnika, s Kerumovim potpisom", napisao je Kerum u priopćenju koje je poslao medijima.

Suspenziju sa stranačkih dužnosti obrazložio je nepoštovanjem načela i Statuta stranke. Kako je sam istaknuo, najrelevantniji razlog njene suspenzije jest nanošenje štete ugledu HGS-a jer je kao članica predsjedništva stranke javno izjavila: "HGS se nije profilirao kao stranka, nego djeluje kao udruga građana. Ne znam što se tamo događa jer nisam dio HGS-a."

– Nisu me pogodile Kerumove odluke i istupi jer već mjesecima radim u nemogućim uvjetima kako bi osigurala da Grad Split normalno funkcionira – izjavila je Anđelka Visković koja je ustvrdila da Kerum već mjesecima ne dolazi na posao.

– Prošlo je već dosta vremena otkad sam prema Kerumu izgubila poštovanje – poručila je njegova dogradonačelnica.

Visković je najavila moguću kandidaturu za gradonačelnicu bez potpore HGS-a. Očito, Kerum nije mogao smijeniti Anđelku Visković s mjesta dogradonačelnice, koja je na taj položaj izabrana zajedno s njim, pa joj je odlučio oduzeti ovlasti. Kakve će posljedice njegova odluka imati tek ostaje za vidjeti.

>>Kerum: Žele propast mojih firmi, ali uzalud se naslađuju

Komentara 2

DH
dalibor.hren
19:32 06.11.2012.

"Ima već dosta vremena da sam prema Kerumu izgubila poštovanje"! Zašto nisi dala ostavku? Možda radi love???

PR
propalismoFranjoskroz
20:35 06.11.2012.

brod tone,štakori se sele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije