Nastavak suđenja

Vještak balističar: Pukanića su mogli ubiti snajperom i po noći

pukanić
Dalibor Urukalović/Pixsell
01.09.2010.
u 12:01

Svjedok Bitunjac izjavio je kako kako je dvjema osobama za 600 eura mjesečno iznjamio stan u Petrinjskoj i dodao kako misli da su to bili Bojan Gudurić i Amir Mafalani koje je pokazao u sudnici.

U nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića danas je na zagrebačkom Županijskom sudu saslušan Ivan Bitunjac, koji je iznajmio stan u Petrinjskoj ulici nekima od optuženih. Bitunjac je kazao kako su mu došle dvije osobe, a jedna od njih je imala putovnicu na ime Kaiser Franc.

Dodao je kako im je iznajmio stan za 600 eura mjesečno, a na upit sutkinje jesu li osobe kojima je iznajmio stan danas u sudnici svjedok je kazao kako nije sto posto siguran, ali da misli da su to bili Bojan Gudurić i Amir Mafalani koje je pokazao u sudnici.

Osim njega, svoj je iskaz dopunio vještak balističar, koji je kazao da za snajper koji je policija našla u pretragama nije bilo bitno ima li dnevni ili noćni nišan jer su njegova testiranja pokazala da se iz tog snajpera i u noćnim uvjetima može pucati s udaljenosti od 30 metara. Inače, na tom snajperu nađeni su otisci prstiju optuženog Bojana Gudurića, a prema optužnici snajper je bio rezervna varijanta za Pukanićevo ubojstvo.

Suđenje se nastavlja 8. rujna do kada bi trebalo biti gotovo novo telekomunikacijsko vještačenje.

Ključne riječi

Komentara 8

JT
Jimmy_Trast
13:03 01.09.2010.

@zanusi13 Pa što je iznajmljivač stana dužan svakog tko želi unajmiti stan prijaviti policiji? o.O

Avatar Idler 3
Idler 3
15:36 01.09.2010.

EU Jovica...kak ono ide - zakaj Slovenija igra u formaciji 4-4-2 >:-))

Avatar zanusi13
zanusi13
12:34 01.09.2010.

Iznajmljivač stana ne bi se začudio niti putovnici s imenom Franz Ferdinand ili Keyser Söze... Samo daj perje za šest metara unaprijed, plaćaj račune i živi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije