VEČERNJI LIST DOZNAJE

Detalji tragedije: Mornari su nešto provjeravali na rampi, odjednom je pala i poklopila ih

Split: Arhivske fotografije trajekta Lastovo čija je rampa usmrtila mornare u Malom Losšnju
Ivo Cagalj/PIXSELL
11.08.2024.
u 17:44

U trenutku dolaska hitne pomoći bio je pri svijesti. Svi mornari su iz područja na kojem je prometovao trajekt, odnosno lokalni stanovnici

Tragedija na trajektu Lastovo dogodila se nakon što je trajekt pristao u luku na Malom Lošinju, govori nam izvor koji je dobro upoznat sa situacijom. Nakon što su iskrcali putnike, provjeravali su nešto na toj rampi prije negoli su trebali pustiti nove putnike na ukrcaj. U trenutku dok su to radili, rampa je odjednom pala i poklopila ih, doznajemo.

Dvojica su, nažalost preminula, a treći mornar je ozlijeđen. U trenutku dolaska hitne pomoći bio je pri svijesti. Svi mornari su iz područja na kojem je prometovao trajekt, odnosno lokalni stanovnici. 

Policija je javila kako su danas oko 15.10 sati zaprimili dojavu da su na rivi u Malom Lošinju smrtnom stradale dvije osobe, dok je jedna osoba ozlijeđena. Na mjestu događaja slijedi očevid kojim rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice iz Rijeke", javila je prvu informaciju PU primorsko-goranska. U rasvjetljavanju ovog događaja uz policiju sudjeluju i druge nadležne službe, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stradavanja te utvrdile sve relevantne činjenice. Jadrolinijin trajekt Lastovo u 16 sati trebao je isploviti prema Zadru. 

"Izražavamo iskrenu sućut obitelji stradalih pomoraca, Jadrolinija je duboko potresena ovim nesretnim događajem", oglasili su se i iz Jadrolinije te dodali kako bi uskoro trebali imati više informacija.

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

Komentara 14

NK
Najam krova
18:56 11.08.2024.

Kako rampa odjednom može pasti? Kada je bila rampa servisirana, pregledana... Jel netko kontrolira rampu jednom mjesečno, godišnje...

OT
otrovnijezik
19:12 11.08.2024.

Oprema se mora održavati i servisirati a ne čuvena naša "ma dobro je to ko novo može još".

Avatar Urban Fox
Urban Fox
21:29 11.08.2024.

Totalno nesposobna uprava koju zanima samo krađa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije