Danas u Večernjem

48 sati drame koja je promijenila Hrvatsku

Naslovnica 11. 6. 2017.
Foto: VL
11.06.2017.
u 00:00

Akcija preslaganje pomno se pripremala danima prije sjednice predsjedništva HNS-a

Da bi u slučaju “ispadanja” Mosta iz prve Vladine postave upravo narodnjaci mogli postati novi glavni partner premijeru Andreju Plenkoviću, u kuloarima je brujalo mjesecima. Dalo se to, zapravo, naslutiti još početkom godine kada je HNS započeo proces odvajanja od svog dotadašnjeg partnera SDP-a (nisu potpisali SDP-ovu Deklaraciju o dobrom društvu, Ivan Vrdoljak se predstavljao kao lider oporbe...).

Danas je i više nego jasno da je spajanje HDZ-a s HNS-om bio proces koji se vrlo pomno pripremao i da je scenarij dramatičnih političkih obrata posljednjih dana dobrim dijelom bio insceniran. Danima prije drugog kruga lokalnih izbora informacije iz najužeg kruga premijera Plenkovića govorile su da HDZ računa na samo pet HNS-ovih ruku u Saboru. Dakle, Ivan Vrdoljak, sada bivši šef HNS-a, unaprijed im je vrlo precizno izložio tko u HNS-u podržava Vladu s HDZ-om, a tko ne.

Istovremeno, informacije najbližih Plenkovićevih suradnika govorile su da premijer ne računa na podršku trojke oko Zlatka Hasanbegovića niti je s njima o novoj većini razgovarao. Iz toga je već trebalo biti jasno da Andrej Plenković ozbiljno kalkulira s HNS-ovom potporom jer Hasanbegović – Esih – Glasnović i ne bi (kao što i nisu) podržali Vladu u kojoj je HNS.     

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

>> Izdvajamo i sljedeće teme:

>> Goran Višnjić: Za ulogu 'Generala' nisam uzeo ni centa

>> Zlatko Marić: Todorići su me prevarili, to je organizirani kriminal

>> Josipa Rimac: Pad kninske kraljice

>> Dar: Astrološka prognoza

Foto: VLm

Komentara 9

AR
aristip
07:09 11.06.2017.

Onaj tko zna odakle potječu preci Vrdoljaka kao i majke Plenkovića nikako ne može biti iznenađen ovime. Ali sad više i nije bitno kako je došlo do ove "koalicije 100% korupcije" nego što slijedi. Kao prvo valjda je svima jasno da je sklapanjem ove koalicije Vrdoljak dobio potpuni imunitet od bilo kakve kaznene odgovornosti za bezbrojne afere koje je imao (Cvitan tu sigurno neće praviti probleme), PPD će moći i dalje uspješno poslovati s državnim poduzećima ostvarujući enormnu dobit, HNS-ovski podobni direktori ostaju u javnim poduzećima. A narod, pa njemu ostaje da životari u državi koja nije ni P od pravne države, plaćajući skupe energente i nove poreze a svaki onaj koji se može iseliti to će i učiniti. Valjda je sada sasvim jasno da idemo ubrzano unazad.

DU
Deleted user
22:36 10.06.2017.

nije to nikakova drama to je brskrupulozna borba za vlast drama je iseljvanje hrvata.drama je agrokor a raznim vrdoljacima seksima pusicima bozinovicima i drugim uhljebima je uvijek bilo dobro i navek im bude fucka se njima gdje je je nacija i u kakvom je stanju drzava njima su svetinje njihovi osobni interesi upitajte tko je odgovoran za iseljavanje hrvata njihov odgovor bi bio vozaci busa koji ih odvoze u tudjinu

PR
propalismoFranjoskroz
22:19 10.06.2017.

I sve to samo da se gazda spasi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije