OTVORENO PISMO

Vlada srezala projekte i siromašnoj Virovitičko-podravskoj županiji

navodnjavanje
Dragutin Šantoši / Večernji list
01.03.2012.
u 18:47

Za započetih 16 i više projekata vrijednih više od 876 milijuna kuna Vlada nam nije dala zeleno svjetlo, kaže župan Tolušić

Štedljiva Vlada RH u državnom proračunu za 2012. godinu nije puno birala kome će smanjiti planirana sredstva pa se i Virovitičko-podravska županija, jedna od najsiromašnijih hrvatskih županija, našla pred škarama koje su doslovno srezala započete i planirane investicije za ovu godinu. U otvorenom pismu Radimiru Čačiću, prvom potpredsjedniku Vlade RH, župan Tomislav Tolušić upozorio je kako za realizaciju 16 projekata, koji su započeti ili će do 1. svibnja imati građevinsku dozvolu, treba osigurati 876 milijuna kuna te da ti projekti, iako ih je dijelom počela bivša vlada Jadranke Kosor, nisu dobili zeleno svjetlo nove vlade.

– Nitko u Hrvatskoj ne bi volio da investicijski plan ne uspije te da zbog toga vi kao prvi potpredsjednik Vlade ispunite obećanje da ćete napustiti Vladu ako plan investicija ne uspije do rujna ove godine – poručio je Čačiću župan Tolušić zahtijevajući da se u planu investicija pronađe novac i za investicije ove županije.

Među bitnijim je započetim projektima i prvi državni pilot-projekt navodnjavanja Kapinci-Vaška na 1280 hektara, vrijedan oko 70 milijuna kuna. Radove je lani otvorila bivša premijerka Kosor, a nova vlada, umjesto 23 milijuna kuna, ove je godine za nastavak radova do sada osigurala samo četiri milijuna. Taj novac dostatan je tek za konzerviranje započetih radova pa je upitno kada će projekt, od kojega bi već 2013. godine obiteljska poljoprivredna gospodarstva u općini Sopje trebala ostvariti prve prihode, uopće biti dovršen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije