Reakcije

Vladimir Šišljagić (HDSSB): Sramotna presuda Vrhovnog suda

šišljagić hdssb
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
1/5
30.07.2010.
u 15:19

Očito je presuda donesena pod političkim pritiskom, utjecajem medija i Europske unije, kaže Šišljagić.

– Od početka je jasno da je riječ o politički motiviranom i montiranom procesu sada okončanom sramotnom političkom presudom Vrhovnog suda. Cijelo je vrijeme na djelu medijski linč u kombinaciji sa zaštićenim svjedocima, a među njima ubojicama i kriminalcima, mijenjanje iskaza i dilanje informacija. Da je tome tako, svjedoči i činjenica da je konačnu presudu Vrhovnog suda netko "doturio" Jutarnjem listu prije dva tjedna. Više je nego očito da je riječ o politički motiviranoj, ali i kompromisnoj presudi. Zbog nedostatka dokaza Vrhovni sud izriče ovakvu kaznu. Očito je presuda donesena pod političkim pritiskom, utjecajem medija i Europske unije. No, zbog toga će, kaže, koristiti sva pravna sredstva, od Ustavnog suda do suda u Strasbourgu, komentirao je Vladimir Šišljagić (HDSSB) vijest o pravomoćnosti presude u slučaju Glavaš.

Biljana Borzan: HDSSB je sada ostao bez mozga
– Uopće me ne zanima Branimir Glavaš. Da bi mene netko zanimao u životu, treba svojim znanjem i iskustvom nečemu doprinijeti, a on to nije učinio – kazala je saborska zastupnica SDP-a Biljana Borzan. Malo je joj, dodala je ipak, neobična odluka o osam godina zatvora ako je Glavaš kriv jer riječ je o ljudskim životima.

– Zagorec je osuđen na sedam godina, a tu je u pitanju bio novac, ne ljudski životi – istaknula je. Zanimljivije joj je, kaže, promatrati što će se događati s HDSSB-om.

– S obzirom na to da je Glavaš mozak HDSSB-a, valja pretpostaviti da su sada ostali bez mozga – rekla je.

Danijel Srb (HSP)  – Želim vjerovati da je suđenje bilo pošteno i da Glavaš nije bio žrtva koja je prinesena za poglavlje 23 o pravosuđu.

Damir Kajin (IDS) – Nakon smanjivanja presude sa 10 na 8 godina Branimiru Glavašu vidimo koliko vrijedi ljudski život: kao “jedna peka” potpredsjednika Fonda za privatizaciju, a život Srbina vrijedi još i manje.

Andrija Hebrang (HDZ) – Ne bih želio komentirati. Presuda je presuda i tu se nema što dodati.

Radimir Čačić (HNS)– Ovo je još jedan od bisera našega sudstva. Za zločine treba odgovarati. Ako je Glavaš kriv, kazna mu je trebala biti povećana, a ne smanjena. Ponavljam, ovo je jedno od onih međurješenja našeg sudstva koje je sramotno.

Ključne riječi

Komentara 39

OB
-obrisani-
17:11 30.07.2010.

borzan srpkinja koju je sdp pokušao instalirati u sosijeku traži spisak hrvatksihz branitelja,aboliciju za ubojice sa ovčare i naravno nimalo ukusno blati političkog protivnika,al za utjehu sdpenjarama,ova nije sitnoig zuba,ima zube ko rasna kobila

OB
-obrisani-
17:20 30.07.2010.

sječam se 91 i baje jurjevića u splitu i njegovih pokliča nedamo jugoslaviju,a rat je več počeo

OB
-obrisani-
17:12 30.07.2010.

moja kobila nije sitnog zuba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije