Vlaho Orepić:

'HOS je stvoren kao stranačka vojska HSP-a i integriran u Hrvatsku vojsku'

Sisak: Susret gradonačelnice Ikić Baniček i saborskog zastupnika MOST-a Vlahe Orepića
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/2
31.08.2017.
u 12:29

''Za dom spremni'' nije dio naše svakodnevice, rekao je Orepić

Suradnja Mosta i vladajuće SDP-ove koalicije u Sisku, započeta konstituiranjem Gradskog vijeća, nastavljena je i razvija se u dobrom smjeru, suglasili su se o toj ocjeni ''mostovac'' Vlaho Orepić, koji je danas posjetio Sisak i gradonačelnica toga grada SDP-ovka Kristina Ikić Baniček, koja pomoć Mosta očekuje posebno prilikom rasprave o sudbini sisačke Rafinerije nafte.

"Odluke o Ini donose se na višoj razini, pa nam je važno da se u Hrvatskom saboru čuje istina o sisačkoj rafineriji. Nedavnim neistinitim izjavama predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta stvara se pogrešna slika o našoj rafineriji, a nama je važna istina kako bi rafinerija opstala i da bi se sačuvala radna mjesta", izjavila je Ikić Baniček.

Vlaho Orepić potvrdio je kako je došao da pomogne i kako će on u Saboru biti glas Siska i Sisačko-moslavačke županije, za koje je rekao da su zapušteni. "Cijela Hrvatska je zapuštena i nezaštićena zemlja, pa treba mijenjati  politički sustav i ciljeve. U njoj gospodarski resursi imaju dosta problema, kao i vaša rafinerija. Međutim, politika je Vladi oduzela ovlasti da brine o gospodarstvu i narodu, pa te odnose treba mijenjati", rekao je Orepić.

Sisak: Susret gradonačelnice Ikić Baniček i saborskog zastupnika MOST-a Vlahe Orepića
1/17

Za vrijeme boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, Vlaho Orepić će, uz Sisak, posjetiti i Petrinju, Glinu te Topusko.  

Na pitanje novinara kako komentira rasprave o HOS-ovoj ploči s ustaškim pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu, Orepić je odgovorio kako se hrvatska bezidejna politika bavi temama koje nas opterećuju. "Jasenovac je mjesto pijeteta i sjećanja na žrtve koje je stvorila jedna politika i ne bi ga se trebalo povezivati s tim pozdravom. Rekao je kako je HOS stvoren kao stranačka vojska HSP-a i integriran u pobjedničku Hrvatsku vojsku te to treba razlučiti, jer ZDS nije dio naše svakodnevice", zaključio je Orepić.

Komentara 78

SO
Somelier
13:13 31.08.2017.

Sram bilo druga zastavnika kako zbori o HOS-u i ZDS. Pravi zastavnik bi morao detektirati stvari i primijetiti da su Pupovac i HNS jedini kočničari u ovoj državi ali kasiraju je gadno.

BR
Brandfackel2
12:53 31.08.2017.

Podrepiću, i tvoja JNA je bila stranačka vojska stvorena prije HOS-a.... Kako to da ne ideš kronološki pa ne "razlučiš" legalne hrvatske postrojbe od tvoje srbokomunističke soldateske zbog koje je HOS i nastao? Udbaški ćuprijaneri i na lokalnoj razini slizavaju se sa leftardima...

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
12:40 31.08.2017.

HOS je srce H.Vojske.bice opet kad zatreba.poz... od HOSa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije