Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u savskoj

Vlasnik Princa studenta smaknut jer nije platio 15 kilograma kokaina

princ student (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
26.05.2012.
u 12:00

Tijekom narkoseanse u hotelu u Novom Mestu preminula je supruga Golubićeva prijatelja. Došla je policija, ali oni nisu rekli odakle im koka

Likvidaciju Davora Golubića Dače (38), vlasnika kafića “Princ student” na Savskoj cesti, u ožujku ove godine i bacanje eksplozivne naprave početkom svibnja u dvorište kuće Mihaela Škare (39) u Sesvetama povezuje jedna osoba – Vedran R.

Nisu spominjali imena

Taj Rom iz Sesveta zvan Cigo, poznat po crvenom ferrariju koji je vozio, bio je vrlo dobar Golubićev prijatelj, a upravo se njegovo ime spominje u određenim krugovima kada se priča o eksploziji u Sesvetama koja je Škari raznijela stakla na prozorima i vratima. Nazivnik oba zločina je droga – dugovi zbog kokaina. Sve navedeno tvrde naši pouzdani izvori.

Da je Golubić zbog ovisnosti o kocki i bijelom prahu bio dužan na sve strane, među ostalima i Josipu Antiću Zefi, nije tajna. Sva ta dugovanja prije nekoliko godina pokušao je riješiti prelaskom granice. Doduše, nije daleko dospio, skrasio se u Sloveniji gdje je upoznao svoju djevojku, slovensku državljanku Sandru D. s kojom ga je, među ostalim, vezala ljubav prema “bijelom”. S vremenom ga je Sandra u Sloveniji upoznala s pripadnicima tzv. balkanske mafije - Srbima, Crnogorcima i Slovencima, koji su se bavili krijumčarenjem kokaina i švercom oružja, a od kojih je Golubić kupovao drogu za svoje i Sandrine potrebe.

Prividna idila prekinuta je kobne noći lani u travnju tijekom narkomanske seanse u sobi hotela “Otočec” kraj Novoga Mesta. Ondje su se uz kokain zabavljali Sandra, Golubić i Vedran sa svojom suprugom i majkom te njihovo troje maloljetne djece. Upravo se potonja te noći predozirala kokainom. Slovenska policija potvrdila je predoziranje hrvatske državljanke u hotelskoj sobi, te dodala da su 10. travnja priveli hrvatske državljane zbog sumnje u ubojstvo iz nehaja. Također su ih prijavili za proizvodnju i trgovinu drogom. Slučaj je, saznajemo od slovenske policije, zatim proslijeđen slovenskom tužiteljstvu.

Naši izvori upotpunjuju tamošnju policiju pa kažu da nakon uhićenja u Sloveniji nitko od njih, dakle ni Golubić, ni Vedran R., ni Sandra D. policiji nisu odali imena svojih dilera. S obzirom na to da nisu cinkali balkansku mafiju, Golubić je stekao njezino povjerenje. Oni su mu potom za prodaju na hrvatskom tržištu predali 15 kilograma kokaina, koje je on, prema našim izvorima, sa Sandrom prebacio u Hrvatsku. Bilo kako bilo, Slovenci nisu dobili novac za svoju robu. Golubić, koji je ostao u Hrvatskoj skrivajući se od narkomafije, međutim, nije ni platio predan mu bijeli prah, tako da je opasnoj skupini iz Slovenije ostao dužan poveći iznos novca.

Bombom na kuću prijatelja

U ožujku je ubijen s tri hica u renaultu cliju splitskih oznaka ispred svog kafića u Savskoj. Dva tjedna nakon likvidacije u Savskoj, prema našim izvorima, u vožnji se pucalo na ferrari kojim se koristio njegov prijatelj Vedran R., koji je pak nakon Golubićeva ubojstva javno tvrdio da Golubić nije imao nikakve dugove. Vedran R. taj događaj, međutim, nije prijavio policiji, ali se po Zagrebu, tvrde upućeni, nastavio voziti s vidljivom rupom u vjetrobranskom staklu od hica, te se žalio da ga pokušavaju ubiti.

Mjesec dana nakon toga u Sesvetama je bačena improvizirana eksplozivna naprava na raskošnu kuću Mihaela Škare. Na sreću, nitko od ukućana, a bilo je i djece, nije ozlijeđen. U kriminalnim se krugovima govori da iza toga stoji Vedran R. zbog dugova za kokain. Hrvatska policija pak i dalje istražuje oba zločina. Tvrdi da eksploziju u Sesvetama ne povezuje sa ubojstvom u Savskoj. Također, govori i da nema saznanja da iza smaknuća u Savskoj stoji balkanska mafija, te da se za ubojicom još traga.

Komentara 10

AR
ArsenT
23:54 26.05.2012.

I sad se tu u HR bavi drogom...

DU
Deleted user
12:56 26.05.2012.

Tko kaže da se ovrhe ne mogu provoditi brzo i efikasno u RH....

PA
\"patriot\"
12:46 26.05.2012.

sad ga ziher nebu platio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije