20 godina zatvora?

Vlasnik tvornice radnike izgladnjivao i prisiljavao na rad

tvornica Indonezija
Screen shot Aljazeera
14.05.2013.
u 07:39

Među zlostavljanim radnicima bilo je i maloljetnika. Radili su od 5.30 ujutro do 10 navečer, gotovo bez hrane.

Vlasnik tvornice u Indoneziji mogao bi biti osuđen na 20 godina zatvora zbog prisiljavanja 50 radnika na robovski rad, piše Aljazeera.

Neki od zaposlenika bili su i maloljetnici.

Policija je u tvornici pronašla 34 muškarca. Bili su zatvoreni, fizički zlostavljani i natjerani na rad pod strašnim uvjetima. Plaću nisu dobili najmanje šest mjeseci, a radili su od 5.30 ujutro do 10 navečer. Spavali su u maloj prostoriji i gotovo da nisu dobivali hranu.

Radnici kažu kako su vlasniku tvornice pomagali i policajci i vojnici.

- Jedan policajac nam je rekao da ne pokušavamo pobjeći, niti biti neposlušni, inače će nas sve pobiti. Zatim je ispalio dva hica u zemlju kako bi nas upozorio. Pripadnik je lokalne policijske brigade i nosio je uniformu - rekao je jedan od radnika.

Nekoliko radnika koji su uspjeli ranije pobjeći, podnijeli su prijave, no policija sve do prošlog tjedna nije reagirala.

Indonezijske vlasti tvrde da će povećati broj inspekcija, posebno u malim poduzećima. u Indoneziji ima više od 56 milijuna ovakvih industrijskih pogona.

>>Radnicima se loše piše jer nema ugovorenih poslova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije