ODVAŽNA SLAVONKA

Slavonka Vlasta našla pitona na cesti pa ga odnijela kući: 'I vi učinite to, spasite te divne životinje s ulice!'

Stanari zagrebačkog Zoološkog vrta u zimskom razdoblju
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.09.2024.
u 21:11

"Predivan je i jako mi je drago što sam ga spasila jer teško da bi preživio u ovim sve hladnijim noćima, a i bez hrane", kaže Vlasta

Vlasta Novosel, medicinska sestra iz Slavonskog Broda, u ponedjeljak je imala neobičan susret s pitonom na nogostupu Zrinske ulice. Dok je šetala psa, ugledala je zmiju s predivnim šarama. Odvažna Vlasta uzela je zmiju i odnijela je kući. "Bio je jedan gospodin s automobilom u dvorištu, zamolila sam ga da mi da neke rukavice i pronašli smo kartonsku kutiju u koju sam stavila pitona. Donijela sam ga u stan", prepričava medicinska sestra za 24sata. Nazvala je potom nadležne institucije, koji su je uputili da zmiju odnese u ZOO prihvatilište u Ruščicu.

"Tako sam i uradila, sjela sam u automobil i odvezla zmiju. Inače, nije mi prvi put da se susrećem sa zmijama jer sam volonter u HGGS-u, gledala sam ne jednom poskoka u oči. Usput sam potražila nešto o ovoj zmiji koju sam pronašla i koliko sam vidjela radi se o križancu albino i kraljevskog pitona. Predivan je i jako mi je drago što sam ga spasila jer teško da bi preživio u ovim sve hladnijim noćima, a i bez hrane", kaže Vlasta.

Mladi piton je u Ruščici, a Mirko Milec, vlasnik ZOO-a, već mu priprema nastambu u kojoj temperatura mora biti tridesetak stupnjeva. "Radi se o mladom pitonu, prema mojoj procjeni star je između dvije i tri godine. Po meni bi mogao biti Burmanski piton, koji neće narasti puno više. Pretpostavljam da je bio nečiji kućni ljubimac, da je pobjegao vlasniku ili ga je vlasnik namjerno pustio. Sumnjam da će se vlasnik javiti jer očito ga je ilegalno držao", rekao je Milec.

VEZANI ČLANCI:

Vlasta, medicinska sestra, u svom radnom vijeku naučila je pomagati ljudima, posebno najmlađima, ima veliku empatiju prema ljudima i životinjama. "Ne mogu vam opisati koliko mi je drago što sam tu lijepu životinju sklonila s ulice, pa pozivam sve koji ubuduće budu u takvoj prilici neka to učini isto, ili najbolje je da nazovu Službu 112, oni će reći što treba uraditi, jer te jadne životinje nisu krive što im uzimamo životni prostor i što ih zatvaramo u neadekvatne prostore", rekla je Vlasta.

FOTO Zdravko Mamić s djevojkom prisustvovao premijeri filma o bivšem treneru Dinama

Stanari zagrebačkog Zoološkog vrta u zimskom razdoblju
1/10
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
22:16 19.09.2024.

Burmanski piton, koji neće narasti puno više....pa kolki je tej ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije