pala 13 centimetara

Vodostaj Save kod Županje u opadanju

županja
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
09.08.2014.
u 15:07

Kako su prognostičari i najavljivali vodostaj Save kod Županje počeo je da opada. Prema službenim podacima 8. kolovoza kod Županje zabilježen je vodostaj od 790 centimetara...

Kako su prognostičari i najavljivali vodostaj Save kod Županje počeo je da opada. Prema službenim podacima 8. kolovoza kod Županje zabilježen je vodostaj od 790 centimetara. Do toga trenutka vodostaj je rastao iz sata u sat i po nekoliko centimetara, a sve radi obimnih kiša u gornjim tokovima rijeke.

Od tada vodostaj pada tako da danas, u 12 sati, iznosio 777 centimetara. S obzirom na povoljnu vremensku prognozu idućih dana kao i činjenice i da vodostaj rijeka uzvodno od Save opadaju stručnjaci ne očekuju nikakve probleme. Ipak, kod Županje je i dalje pripremno stanje obrane od poplava.

>>Sava ponovno raste u županjskoj Posavini - mještani zabrinuti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije