Opasnost na cesti

Vozio kod Zadra 144 km/h ondje gdje je dopušteno 50. Platio kaznu od 1320 eura!

Split: Zbog potrage za Ivanom Božićem policija je blokirala izlaze iz Splita
Milan Sabic/PIXSELL
26.01.2023.
u 10:18

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 1320 eura

Jučer, 25. siječnja, u 23.09 sati policijski službenici Postaje prometne policije Zadar službenim su vozilom presretačem na cesti između Murvice i Smokovića snimili 20-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja automobilom zadarskih registarskih oznaka brzinom od 144 kilometra na sat na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 1320 eura.

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zatekli su istog dana u 22.30 sati u Murvici, na državnoj cesti DC-08,  i nesavjesnog 42-godišnjeg vozača kako upravlja automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,80 promila, a bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta do obavljanja izvanrednog liječničkog pregleda.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će danas uz optužni prijedlog biti prepraćen na kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Kontrolirajući promet na državnoj cesti DC-503 u Jankolovici, jučer u 17.20 sati policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su i kontrolirali automobil Audi zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

Nakon provedenog testiranja ustanovljeno je da je vozač pozitivno reagirao na prisutnost droge. Kod njega je pronađeno oko 1,92 g marihuane, oko 0,07 g kokaina te jedna medicinska šprica.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, vozač je prekršajno sankcioniran, istaknula je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije. 

>> VIDEO Geolog otkrio gdje bi mogla biti lokacija novog nalazišta zlata u Srbiji: 'Nema sumnje da je tamo'

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar barba_barba
barba_barba
12:27 26.01.2023.

i ja tamo malo potegnen, jerbo me straj da neki preostali 4ink ili malo skuriji "Medjimurec" ne skokne iz grma

Avatar gusjenica
gusjenica
11:40 26.01.2023.

Nitko ne voli kazne, pa tako ni ja, ovo je mala kazna za ovoliku bahatost i pokušaj ubojstva slučajne nevine osobe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije