Prognoza

Stiglo pogoršanje: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Kiša u Zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
23.06.2015.
u 15:00

Pogoršanje će do kraja dana zahvatiti cijelu unutrašnjost te sjeverni dio Dalmacije

Nakon pretežno sunčanog početka dana u poslijepodnevnim je satima stigla promjena vremena. Pogoršanje sa sjeverozapada zahvatilo je prvo središnje dijelove kontinentalne Hrvatske i sjeverni Jadran pa će uz naoblačenje biti mjestimične kiše i grmljavinskih pljuskova, piše portal Vrijeme.net.

Pogoršanje će do kraja dana zahvatiti cijelu unutrašnjost te sjeverni dio Dalmacije. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak i jugo.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti se kretala od 8 do 16, a na Jadranu od 16 do 24 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će od 23 do 30, a na Jadranu od 23 do 28 stupnjeva.

Meteoalarm je zbog mogućih izraženijih grmljavinskih pljuskova izdao narančasto upozorenje za regiju Gospića, Karlovca, Rijeke i Zagreba te žuto za Osijek i Split.

U srijedu će rano ujutro i prijepodne biti kiše, povremeno mjestimice i vrlo intenzivnih pljuskova, a u Dalmaciji i grmljavine. U drugom dijelu dana vrijeme će se u zapadnim i sjevernim područjima postupno poboljšavati uz razvedravanje, dok će intenzivnih oborina biti još samo u Dalmaciji i istočnoj Slavoniji.

U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu slaba do umjerena, mjestimično povremeno i jaka bura i tramontana s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 13, a na Jadranu od 13 do 20 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 16 do 21, a na Jadranu od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Prema DHMZ-ovoj dugoročnoj prognozi za idućih sedam dana u četvrtak i petak će biti sunčano vrijeme s naoblakom i temperaturama od 11 do 24 u srijedu i od 13 do 25 stupnjeva Celzijevih u petak.

Vikend bi trebao biti sunčan s temperaturama od 14 do 28 u subotu i od 17 do 25 stupnjeva u nedjelju, dok će u ponedjeljak biti umjerene naoblake.

>> Prognoza Zorana Vakule: Vruće i iznadprosječno toplo ljeto

>> Stižu paklene vrućine: Evo kako se zaštititi!

Komentara 8

CR
crnaguja1950
10:48 23.06.2015.

nevjerojatno,opet večernji sa narančastim upozorenjima,sa dugoročnom prognozom....pa ovo nije ni u rangu babe vange.katastrofa od vijesti,užas,ne poznajete elementarnu materiju o kojoj pišete,žalosno

AR
aristip
16:14 23.06.2015.

Ma u Hrvatskoj je nevrijeme već 3,5 godine ali kada ova Uhljeb Vlada, više nego zasluženo, ode u Remetinac nadam se da će napokon doći proljepšanje vremena.

MK
marcel.kuzmic
15:12 23.06.2015.

evo nam opet stiže dugo i toplo ljeto. ode klima u klinac krasan. nadam se samo da u špici sezone ipak bude 2-3 sunčana dana dok budem na godišnjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije