paklene vrućine

Vrhunac je toplinskog vala, Hrvatska pod crvenim alarmom: Stiže i nova promjena, prijete oluje

Prave ljetne vrućine u Dubrovniku, turisti preplavili stari grad
Grgo Jelavic/PIXSELL
12.07.2023.
u 06:28

Temperature će se ponegdje penjati do 40 stupnjeva. Crveni Meteoalarm oglašen je za dio zemlje

Danas je vrhunac toplinskog vala, a vrijeme je izuzetno opasno i stoga pripazite. Temperature će se ponegdje penjati do 40 stupnjeva. Crveni Meteoalarm oglašen je za veći dio zemlje. Prema prognozi DHMZ-a danas će biti većinom sunčano te vruće i vrlo vruće, ali ne i posve stabilno. Ujutro će lokalno izraženih pljuskova praćenih grmljavinom biti ponajprije u Istri, Gorskome kotaru i sjeverozapadu zemlje, a prema večeri te u noći na četvrtak vjerojatni su i na sjeveru. Vjetar mjestimice umjeren jugozapadni, uglavnom u višim predjelima i jak, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura od 32 do 37 °C. 

VEZANI ČLANCI:

Izdana su brojna upozorenja. Za dio Hrvatske upaljen je crveni Meteoalarm.

Foto: DHMZ

U četvrtak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ponegdje moguće malo kiše, a lokalno i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom potkraj dana izraženiji. U Dalmaciji pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u gorju jugozapadni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, navečer na sjeveru bura. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu između 21 i 26 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 31 do 36 °C.

GALERIJA Toplinski udar u Hrvatskoj

Prave ljetne vrućine u Dubrovniku, turisti preplavili stari grad
1/24

"U srijedu u većini krajeva još malo toplije te i dalje većinom sunčano, no potkraj dana na krajnjem sjeveru mogući su pljuskovi. Najavljivana promjena stiže u četvrtak, s njom lokalno i poneko jače nevrijeme te manje osvježenje uz koje će barem nakratko popustiti toplinski val. Naime, od subote opet vruće, a ubrzo i vrlo vruće te i dalje uz uglavnom sunčano vrijeme u cijeloj zemlji. Na Jadranu toplinski val u većini mjesta neće popustiti, nego se nastavlja i zbog mjestimice vrlo toplih noći i dnevne vrućine. Manje osvježenje stići će na sjever u petak, no ono, nažalost, nosi i opasnost od lokalnih nevera, sažeta je prognoza koju je za HRT pripremila dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Video Temperaturni maksimumi u Hrvatskoj: Hoće li ovog ljeta pasti rekord star 42 godine?

Komentara 2

ZA
zagi101
08:06 12.07.2023.

hahahaha ak bu danas toplinski val u kontinentalnoj Hrvatskoj časti meterologe sa pivom, trenutno pada pljusak i puše jaki vjetar, majko mila koji amateri

Avatar Idler
Idler
09:35 12.07.2023.

Za sad ugodno, na tren čak i prohladni vjetrić, baš me zanima kak bude do 40 ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije