sukob prije utakmice

Vučić brani sina nakon incidenta u Njemačkoj: 'Napali su ih Albanci, nemam što da mu zamjerim'

Beograd: Predsjednik Vučić obratio se građanima Srbije nakon povratka iz New Yorka
Foto: Milos Tesic/ATAImages
1/4
24.06.2024.
u 21:59

"Da, on je bio u kafiću koji su napali navijači Šalkea, albanske nacionalnosti najvećim djelom, bilo je i nekoliko drugih, ali uglavnom Albanci, navijači Šalkea. Napali ih stolicama i flašama"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je javnosti komentirao incident u Njemačkoj u kojem je prisustvovao i njegov sin Danilo neposredno prije utakmice između nogometnih reprezentacija Srbije i Engleske. Vučić je izjavio da ne vidi problem u tome što je Danilo bio u kafiću koji su napali navijači Šalkea, većinom albanske nacionalnosti, "Da, on je bio u kafiću koji su napali navijači Šalkea, albanske nacionalnosti najvećim djelom, bilo je i nekoliko drugih, ali uglavnom Albanci, navijači Šalkea. Napali ih stolicama i flašama", rekao je Vučić prenosi Nova.rs. 

Predsjednik je također komentirao postupak njemačke policije nakon sukoba: "Interesantan pristup rješavanja problema, ne znam što netko treba raditi kada vas netko napadne stolicama i flašama", dodao je Vučić. Istaknuo je da su srpski navijači bili mirni te da su se samo branili, naglašavajući da su napadnuti zbog prisustva srpske zastave u kafiću.

Podsjetimo, sukobi su izbili između engleskih srpskih navijača u Gelsenkirchenu u Njemačkoj, neposredno prije utakmice na Europskom prvenstvu 16. lipnja. Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj se vidi da je Danilo Vučić, stariji sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića želio sudjelovati u tučnjavi. Pokušao se uključiti u sukob, ali ga je u tome spriječilo osiguranje koje ga prati kao predsjednikova sina.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 14

ST
starigrad
08:57 25.06.2024.

Oni uvijek mirni i brane se!

ST
StožerniGeneral50
09:52 25.06.2024.

Interesantno zašto nitko ne voli Srbe...??? ....gdje dođu nitko ih ne dočeka raširenih ruku.

MI
Milan36462
07:43 25.06.2024.

Danilo se samo branio od napada Albanaca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije