Nema predaje

Vukovarci postavili straže, no ploče danas neće biti postavljene

vukovar,straza,portal (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/4
20.02.2013.
u 08:35

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara pojasnili su da su branitelji raspoređeni na ulazima u grad gdje će tijekom dana dežurati i eventualno skidati table s dvojezičnim natpisima ako one budu postavljene

Već oko 7.30 sati na središnjem vukovarskom trgu započelo je okupljanje Vukovaraca radi najave postavljanja ćiriličnih tabli na ulazu u grad. Iako se očekivao dolazak većeg broja ljudi, na trgu se okupilo oko 50 Vukovaraca jer je dan prije stigla potvrda kako table s ćirilicom danas ipak neće biti postavljene.

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara pojasnili su da su branitelji raspoređeni na ulazima u grad, gdje će tijekom dana dežurati i eventualno skidati table s dvojezičnim natpisima ako one budu postavljene.

Ako Vlada već ne odustaje od namjere uvođenja ćiriličnih tabli, kažu da neće odustati ni oni te da će ustrajati u svojoj borbi do kraja.

>>Vukovar: Istina se piše na dva jezika i na latinici i ćirilici

>>Usijanje u Vukovaru: Stožer postavlja straže kod ulaza u grad

Komentara 61

OB
-obrisani-
09:01 20.02.2013.

Hoće li ti iz stožera pozvati i Mihajla Kerteza i Miroslava Šolevića da im se pridruže? Mislim, kad već koriste Miloševićeve metode zašto da ne angažiraju i iskusne Miloševićeve ljude?

MO
morituriite
09:10 20.02.2013.

20.02.2013. u 08:49h omer je napisao/la: Gospodo iz vlade dajte tu počast da postavi table sa čiriličnim natpisima onima koji su taj kukavički čin izglasali i ugradili u zakon i ustav republike Hrvatske, njima neće postaviti straže, njima će se pljeskati u ime domoljublja, i svi će im biti zahvalni na toj velikoj gesti.,-- živija adeze! ______________________________________ Ti dakle poručuješ ministru Arsenu Bauku da je teški lažovčina? Naime on je već nekoliko puta izričito naglasio i na hrvatskom radiju i na televiziji i u različitim tiskovinama da je ovo postavljanje ćirilice u skladu sa zakonom i Ustavom donešenim 2002.godine. Valjda se sjećaš tko je bio na vlasti 2002.godine i kakvu je većinu imao u Saboru. Istina, činjenica da je sve ovo maslo SDP-a i njegovih satelita još iz 2002.godine i da su oni najodgovorniji, također ne umanjuje odgovornost i HDZ-ovaca koji su isto podigli ruku u Saboru i što tijekom svojih mandata nisu izmjenili Ustav isto kao što to nije učinio ni SDP sada.

UL
ultraantiprotiv
09:27 20.02.2013.

Obavijest za one koji su zaspali ili cugali Münchenu 1991. kad je Vukovar stvarno gorio: rat je završen. Za svoj tadašnji kukavičluk, kada niste htjeli pomoći 1803-ojici istinskih brantelja nećete se iskupiti galamom protiv 23 drukčija slova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije