Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U spomen na poginule i nestale

Vukovarske majke položile ruže i svijeće: Tijela su premještana s ciljem da se prikriju zločini

Vukovar: Majke nestalih stavljaju na grobove ruže i pale svijeće
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/8
17.11.2022.
u 13:15

Alvir je rekla kako vjerojatno nikada niti neće biti pronađeni svi nestali, ali i da roditelji umiru, a da nisu saznali istinu o svojim najmilijima.

U okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i ove godine su Vukovarske majke položile ruže i svijeće u spomen na poginule i nestale vukovarske branitelje i civile. Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branielja Ljiljana Alvir rekla je kako se na popisu nestalih danas nalaze 383 osoba. 

- Proces traženja ide sporo, a tome je razlog premještanje tijela s ciljem da se prikriju zločini. Radi se puno ali nema informacija. Sve informacije o nestalima nalaze se u Beogradu - rekla je Alvir. 

Dodaje kako vjerojatno nikada niti neće biti pronađeni svi nestali, ali i da roditelji umiru, a da nisu saznali istinu o svojim najmilijima. Izostaje i obećana pomoć iz Srbije o nestalima koju im je prije nekoliko godina obećao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Video - Predstavnici srpskih organizacija odali su počast ubijenima u Vukovaru 1991. godine polaganjem vijenca u rijeku Dunav

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije