bilateralni susret

Xi Jinping stigao u SAD, to je njegov prvi posjet od 2017.: Razgovor s Bidenom na tajnoj lokaciji

Xi Jinping u SAD-u
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
15.11.2023.
u 06:51

Prvi je to Xijev posjet Sjedinjenim Državama od 2017., kad je u Bijeloj kući bio republikanski predsjednik Donald Trump.

Čelnik Kine Xi Jinping u utorak je stigao u San Francisco gdje će sudjelovati na susretu Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) te se sastati s američkim predsjednikom Joeom Bidenom. 

Prvi je to Xijev posjet Sjedinjenim Državama od 2017., kad je u Bijeloj kući bio republikanski predsjednik Donald Trump. 

Xi će se sastati s Bidenom na tajnoj lokaciji u širem području San Francisca u srijedu ujutro.

Bit će to prvi bilateralni susret dvojice čelnika u godinu dana. 

VEZANI ČLANCI:

Video: Kineski predsjednik Xi Jinping u Moskvi: 'S Rusijom ćemo čuvati svjetski poredak'

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:02 15.11.2023.

Mali diktator u svom dubokom bunkeru negdje u Sibiru ne spava već danima jer kada veliki razgovaraju on mora biti ispod stola...ovaj u svojoj dubokoj rupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije