NAVALA

Za samo sat vremena na dražbi u Bjelovaru "planuli" stari bicikli

'22.04.2010., Bjelovar - Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska u svom dvoristu organizirala javnu drazbu ukradenih bicikala ciji vlasnici nisu pronadjeni, a koja je stvorila veliku jagmu Bjelovarca
'Damir Spehar/PIXSELL'
22.04.2010.
u 15:40

Javno nadmetanje, među ostalim, pokazalo je i kako se u poplavi jeftinih bicikala iz Kine za još manje novca u policiji mogu kupiti solidni modeli.

U dvorištu Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske danas se naveliko tržilo biciklima koji su davno ostali bez vlasnika. Unatoč kišnom vremenu, javna je dražba privukla stotinjak kupaca koji su za sitan novac mogli kupiti sve omiljenije gradsko prometalo.

Prodano gotovo sve

Od ponuđenih 45 bicikala, prodana su čak 42, pri čemu nije izostala "teška" borba tijekom nadmetanja. Početna cijena za većinu kretala se od 30 do 50 kuna, a najdublje je u lisnicu posegnuo Zlatko Bugarinović iz Bjelovara koji je sinu kupio sportski bicikl za 700 kuna.

- Moramo uložiti još nešto kuna u sitnije popravke, ali isti takav model u bjelovarskom trgovinama teško je pronaći ispod 4500 kuna. Kupio sam i još jedan dječji bicikl za 300 kuna i zadovoljan sam današnjom trgovinom - kaže Zlatko.

Ogledalo krize

Među kupcima koji su se žestoko nadmetali za kupnju ne baš očuvanih biciakla bio je i Goran Gadanac iz Gornjih Plavnica kraj Bjelovara, koji je supruzi Mileni za 260 kuna izlicitirao jedan od ponuđenih modela.

- Istina, bicikl nema "sic" i treba "poštelati" još neke dijelove, ali za taj novac se isplati. Žena se voli rekreirati, pa čak krenuti biciklom i put grada i sada sam joj ispunio želju - tvrdi Goran i dodaje kako bi i njemu zbog viška kilograma povremeno koristile rekreativne vožnje.

Premda je na dražbi koja je organizirana u sklopu obilježavanja Dana planete Zemlje, čime se promiče i "okretanje pedala", inkasirano nešto više od šest tisuća kuna, velik broj kupaca zrcali i sveopću krizu. Dok neki kupuju skupe aute, drugi unatoč poplavi jeftinih kineskih bicikala čekaju dražbe da bi se vozili barem na dva kotača.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
STUBICANEC
00:26 23.04.2010.

Sad ce se plavci za 6 tisuca nabacat sa janjetinom i prasetinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije