Žrtve mobbinga?

Za tisuću kuna plaće nazivali nas kučkama, glupačama i krmačama

mobing
03.08.2010.
u 16:47

Plaće smo dobivale u kuvertama koje smo smjele otvoriti tek kad iziđemo iz tvrtke, a u njima je često bio iznos ispod minimuma, tvrde bivše zaposlenice.

Bivše zaposlenice vukovarske tvrtke Magis d.o.o., koja se bavi telefonskim posredovanjem, tvrde da su žrtve surovog mobbinga.

Pisale i predsjedniku

– Sve to traje već mjesecima, ali ništa se ne čini kako bi se situacija konačno sredila. Pismo smo poslale na adresu Ureda predsjednika, Vlade te inspektoratima u Zagreb i Osijek jer ovima u Vukovaru ne vjerujemo – kažu bivše radnice te tvrtke koje su željele ostati anonimne.

Prema njihovim riječima, zaposlenice rade vrlo često i duže od propisanoga radnog vremena, kao i gotovo svaku subotu, što im nije plaćeno. Tvrde i da sve djelatnice nisu prijavljene uredno tako da i njima nije priznato sve radno vrijeme provedeno u tvrtki.

– Znalo se dogoditi da se ugovori o radu printaju neposredno prije nego što treba doći inspektor. I sama nisam bila mjesecima prijavljena – navodi jedna od bivših radnica.

Kažu i da su plaće dobivale u kuvertama koje su smjele otvoriti tek pošto iziđu iz tvrtke, a da je u njoj često bio iznos ispod zajamčenog minimuma.

“Smrdili smo im”

– Šefica nas je znala nazivati glupačama, krmačama, kučkama, idiotkinjama i sličnim epitetima. Govorila nam je i da smrdimo i da se moramo okupati. Direktor nam se smijao u lice i znao reći: “Vi jadnici iz Vukovara ionako nemate gdje raditi pa budite zadovoljni i s ovih tisuću kuna”. Pokraj mene je radila žena od 35 godina koja je plakala i radila – navodi se u prijavi ogorčenih radnica.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo potvrdio je kako je upoznat s problemom u toj tvrtki.

– Žalbu radnica tvrtke Magis d.o.o. dobio sam putem e-maila. Spreman sam primiti na razgovor te osobe kako bi mi ispričale s čim su se sve suočavale tijekom rada. Ne želim zaključivati ništa, ali ako je to sve istina što stoji, očekujem od nadležnih institucija da hitno reagiraju i riješe problem ako ga ima – rekao je gradonačelnik.

Ključne riječi

Komentara 80

JS
ja sam ja
14:02 10.08.2010.

a

BA
Bandit
22:24 04.08.2010.

Fanste Kome si se uvukao u guzicu da ovo napises ili bolje da pitam koliko si dobio para da ovo napises...

RI
rina
20:56 03.08.2010.

SRAMOTA! FUJ! PLJUC!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije