Vremenska prognoza

Za vikend uživajte u toplom vremenu, a od ponedjeljka stiže promjena

Zagreb: Sunčan i topao dan u središtu grada
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.03.2019.
u 21:26

Za vikend će biti još toplije, na kopnu ujutro uz sve rjeđi i slabiji mraz, te uz pretežno sunčano vrijeme, osobito u nedjelju i vedro, no od ponedjeljka ponovno sve više oblaka uz povećanje vjerojatnosti za kišu

Pred nama je sunčan i topao vikend, iako će se jutarnje temperature spuštati ispod ništice pa će sljedećih dana u nizinama biti mjestimičnog mraza. Prognozira tako HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, u zapadnijim krajevima s povremeno umjerenom naoblakom. Uz slab do umjeren sjevernjak i sjeveroistočnjak jutarnja će temperatura biti od -2 do 1 °C, a poslijepodnevna oko 16 °C.

U središnjoj Hrvatskoj podjednaka poslijepodnevna toplina i slabije izražena jutarnja svježina, uz više oblaka nego na istoku, te uz samo ponegdje umjeren sjeveroistočni vjetar.

Najvjetrovitije će i dalje biti na sjevernom Jadranu, uz i dalje često jaku buru, osobito podno Velebita u noći i ujutro s olujnim udarima, a poslijepodne će mjestimice zapuhati sjeverozapadni vjetar, pogotovo na otvorenome moru, koje će biti i valovito. Temperatura zraka ujutro od -1 do 2 °C, uz more oko 8 °C, a poslijepodne 17 ili 18 °C, u gorju oko 13 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije još toplije, mjestimice i 20 °C, te uz vedrinu ukrašenu samo ponekim oblakom, najprije uz buru, gdjegod u noći i ujutro i jaku, zatim većinom umjeren maestral. More umjereno valovito, prema otvorenome i valovito, a vidljivost izvrsna, najavljuje Vakula.

Za vikend će biti još toplije, na kopnu ujutro uz sve rjeđi i slabiji mraz, te uz pretežno sunčano vrijeme, osobito u nedjelju i vedro, no od ponedjeljka ponovno sve više oblaka uz povećanje vjerojatnosti za kišu, te svježije, povremeno uz sjeveroistočnjak.

I na Jadranu će do ponedjeljka vedro ili samo malo oblačno, te iznadprosječno toplo, uz noćnu i jutarnju buru, uglavnom podno Velebita i jaku, zatim većinom umjeren maestral. Prema sredini novog tjedna oblačnije, vjerojatno uz jačanje juga i mjestimičnu kišu.

VIDEO Senj - Orkanska bura

Komentara 5

Avatar Sokol
Sokol
08:22 29.03.2019.

Ma koja više promjena zahtjev nesnosne vrućine kako bi ovi novinari mogli o nečemu pisati

DU
Deleted user
04:58 29.03.2019.

Fučkaš naše meteorologe, stalno promjena vemena, pa promjena vremena....

Avatar patkovic
patkovic
23:07 28.03.2019.

da počnemo sijat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije