Papin posjet

Za vrijeme papina boravka na Filipinima napuštenu djecu strpali su u zatvore

papa Franjo
Foto: Reutres/PIXSELL
16.01.2015.
u 22:08

Britanski list The Daily Mail objavio je slike filipinske djece s ulice zatvorene u centrima za odrasle kako bi “ulice bile čiste”

Neka društvo, na svim razinama, odbaci svaki oblik korupcije koja uzima sredstva od siromašnih i neka se učini svaki napor kako bi se zajamčilo svakoj ženi, svakom muškarcu i svakom djetetu uključenje u društveni život, kazao je papa Franjo nakon dolaska u Manilu, glavni grad Filipina, u koji je doputovao nakon trodnevnog posjeta Šri Lanki. Papa je govorio i o moralnoj i materijalnoj snazi filipinskog pučanstva u obnovi područja koja je uništio tajfun Yolanda.

Dolazak pape Franje na Filipine, gdje će boraviti do 18. siječnja, prati i polemika koju je potaknuo britanski list The Daily Mail objavom slika filipinske djece s ulice zatvorene u centrima za odrasle zatvorenike kako bi “ulice bile čiste”. Djeca su terorizirana i spavaju na podu, a mnoga su žrtve odraslih zatvorenika, piše britanski list.

Filipinski ministar unutarnjih poslova Manuel Roxas negirao je da je policija u to uključena, no čini se da to nije prvi put da lokalne vlasti zatvaraju djecu s ulice kako bi svoj grad prikazale “urednim”. Nakon mise koju je koncelebrirao u katedrali u Manili, Franjo je posjetio ustanovu fondacije TNK u kojoj su smještena napuštena djeca i kojom upravlja francuski svećenik Mathieu.

– Dirnuo me taj susret s djecom bez obitelji. Koliko ljudi radi u Crkvi kako bi stvorili obitelj toj djeci. To znači ići učinkovito naprijed, pokazati što znači obitelj – kazao je Franjo poslije susreta s djecom. Na Filipinima na ulicama ima oko milijun napuštene djece.     

>>Papa Franjo: Ne može se ubijati u ime Boga

>>Papa Franjo proglasio prvog sveca Šri Lanke

Ključne riječi

Komentara 13

MX
Mister X
22:11 16.01.2015.

Za vrijeme papina boravka na Filipinima napuštenu djecu strpali su u zatvore; ipak su pošteni ...

Avatar Naravno
Naravno
22:19 16.01.2015.

što je sigurno sigurno Znaju oni ko su oko pape

KS
karlos_srb
23:10 16.01.2015.

Ako je znao papa za tu decu onda je on djavokji izaslanik a ne boziji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije