Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVLAČI SE 1,63 MILIJUNA DOZA

Zagađivač u Moderninu cjepivu vjerojatno metalne čestice

OPED-CORONAVIRUS-VACCINATION-EDITORIAL-HC
Foto: Photo by Brad Horrigan | bhorrig/Newscom/PIXSELL
1/6
27.08.2021.
u 11:05

Moderna ih je opisala kao "čestice" koje nisu sigurnosna prijetnja i ne umanjuju učinkovitost cjepiva

Zagađivač pronađen u pošiljci Modernina cjepiva protiv COVID-19 isporučenoj u Japan vjerojatno su metalne čestice, objavila je japanska mreža NHK navodeći izvore u ministarstvu zdravstva.

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je u četvrtak da povlači 1,63 milijuna doza cjepiva proizvođača Moderne iz opreza jer su u nekima od njih pronađena "strana tijela".

U izvješću NHK -a, objavljenom kasno u četvrtak, citiraju se izvori iz ministarstva u kojima se kaže da su čestice reagirale na magnete te se stoga sumnja da je posrijedi metal.

Moderna ih je opisala kao "čestice" koje nisu sigurnosna prijetnja i ne umanjuju učinkovitost cjepiva.

Dužnosnik u ministarstvu zdravstva rekao je da još nije potvrđeno o kakvim je česticama riječ.

Vlada je izvijestila o gotovo 25.000 novih zaraza i teških slučajeva i rekordan porast od 2000 slučajeva u četvrtak.

Ministarstvo je reklo da je serija Modernina cjepiva povučena iz opreza, ali je taj potez potaknuo nekoliko japanskih tvrtki da otkažu cijepljenje radnika, a europskog regulatora za lijekove da pokrene istragu.

Do sada je oko 54 posto stanovništva Japana primilo barem jednu dozu, prema Reutersu.

Japansko ministarstvo zdravstva reklo je da su doze proizvedene u istoj proizvodnoj liniji u isto vrijeme u Španjolskoj i vjeruje da nema "značajnih" opasnosti za zdravlje.

Ministarstvo je objavilo i brojeve triju pošiljki: 3004667, 3004734 i 3004956  kako bi pojedinci mogli provjeriti jesu li primili dozu iz tih pošiljaka.

VIDEO Božinović: "Od 1. rujna otvaramo zatvorene dijelove ugostiteljskih objekata."

 

Ključne riječi

Komentara 36

VE
VecernjiListVlasnikSrbin
12:36 27.08.2021.

Metalne cestice + 5G = 💥⚡💀

PR
pravednik2
12:35 27.08.2021.

Otkako sam se cijepio, mobitel mi ima mnogo jači signal. Nakon četvrte doze očekujem da ću moći i bez mobitela telefonirati. Hvala ravnozemljašima za znanstvena objašnjenja.

Avatar Maks:
Maks:
14:12 27.08.2021.

Špinat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije