Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekima je to jedini prihod

Zakazao sustav: Tisuće majki nisu dobile porodiljne naknade, kasne i naknade za bolovanje

Zagreb: Mlade majke s dje?jim kolicima na Trgu bana Jela?i?a
Zeljko Lukunic/PIXSELL
24.06.2024.
u 17:14

Iz HZZO-a poručuju da će uplate na račune sjesti u utorak ili srijedu

Zbog uvođenja novog sustava tisuće majki ovaj mjesec još uvijek nisu dobile porodiljne naknade, naknade za bolovanje i rad na skraćeno radno vrijeme, na pozive im nitko ne odgovara, a računi se samo gomilaju.

"Zašto smo na zadnjem mjestu s uplatama? Rekli su nam da smo već dosadne s takvim pitanjima. Bezobrazluk" komentirala je jedna korisnica naknade koja je istaknula da joj je uplata trebala sjesti 17. lipnja, doznaje Dnevnik Nove TV. Pišu da je na njihovu redakciju pristiglo više takvih poruka.

HZZO je promijenio sustav od 1. lipnja, a kruže priče da su uplate stornirane, napisala je jedna čitateljica, koja je istaknula da je nekim samohranim majkama taj novac jedino od čega žive. Iz HZZO-a odvraćaju da oni ne isplaćuju porodiljne naknade, no priznali su da naknade za bolovanje kasne.

Najavili su kako uplate rodiljnih i roditeljskih potpora iz državnog proračuna stižu sutra. "Ukoliko postoje primjeri korisnica koje nisu dobile redovitu isplatu, molimo da se izravno obrate HZZO-u s OIB-om" napomenuli su.

VIDEO Pronađena još jedna masovna grobnica: Najmanje deset tijela nađeno na odlagalištu otpada

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije