SUĐENJE U BEOGRADU

'Zar bi Pukanićevog ubojicu pustili da radi na osiguranju Bidena?'

joca amsterdam
Screenshot Dnevnik.hr
22.04.2010.
u 11:57

- Pa ja da sam znao da netko sprema njegovo ubojstvo, ja bih to prijavio - ustvrdio je Jocić.

Mene su Hrvati pustili, a to ne bi učinili, jer kako je rekao jedan moj znanac, Hrvati bi ti tražili i crno ispod nokta. Ja nisam nikakav član zločinačke organizacije i s ubojstvom Pukanića nemam veze. Uostalom, kad sam se iz hrvatskog zatvora vratio u Beograd, radio sam za jednu zaštitarsku firmu. Prije toga dobio sam potvrdu od policije da nisam kažnjavan, osuđivan. U toj zaštitarskoj firmi radio sam u osiguranju hotela Hyatt, i to onog dana kada je u Beograd došao američki potpredsjednik. Pa zar vi mislite da bi Pukanićeva ubojicu pustili da osigurava tako važnog čovjeka?! – kazao je među ostalim u svojoj gotovo trosatnoj obrani Milenko Kuzmanović u nastavku beogradskog suđenja optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Vrlo opširno opisao je sve što ima veze s njim kazavši među ostalim i da je on predsjednik kućnog savjeta svoje zgrade, da volontira za jednu humanitarnu udrugu te da je njegov dosje čist.

Premlatili su me, a nisu rekli zašto sam uhićen
Govoreći o svom uhićenju potkraj listopada 2008. na Spačvi, vrlo je slikovito kazao:

– Stao sam i pio vodu kad sam spazio da prema meni trči 20 specijalaca. Gledao sam ih jer nisam znao o čemu je riječ, a onda me netko udario po glavi s leđa, pretpostavljam policajac. Premlatili su me a da mi nitko nije rekao zbog čega sam uhićen. Kasnije su mi rekli da sam ja navodno donio eksploziv kojim je ubijen Pukanić, što je glupost – kazao je Kuzmanović.

Detaljno je opisao i, kako je kazao, torturu u zagrebačkom zatvoru Remetinec koji je usporedio s Guantanamom. Kazao je da se u 55 dana istuširao samo dva puta, a dok je opisivao što je prolazio u hrvatskom zatvoru, njegove sestre koje su bile u publici rasplakale su se i izašle iz sudnice.

Kazao je da od optuženih u Zagrebu i Beogradu poznaje samo bratiće Roberta i Luku Matanića te je detaljno opisao gdje ih je i kako upoznao. Kuzmanović je naveo da je onog dana kada je uhićen Mataniću nosio punomoć za beogradskog odvjetnika koji ga je trebao zastupati u Beogradu. Poput Sretena Jocića, i on se razračunao s krunskim svjedokom kojega je proglasio lažljivcem.

U Beogradu nema diskoteke As
– Pa on sam najprije kaže da je spavao kod mene, pa da u Beogradu nikad nije prespavao. Tvrdi da smo išli u diskoteku As kakve u Beogradu nema. To su sve stvari koje se mogu provjeriti, a mene zanima zašto onaj koji je podnosio prijavu to nije učinio. Ne samo što ne trebam biti u pritvoru nego ne trebam biti ni na ovoj optužnici – kazao je Kuzmanović.

Sudu je priložio i pismo Luke Matanića koje mu je on poslao iz pritvora nakon što se Kuzmanović vratio u Beograd u prosincu 2008. U pismu mu se L. Matanić ispričava zbog neugodnosti jer sa slučajem nema veze. Odbijen je prijedlog za Kuzmanovićevo puštanje iz pritvora iako je njegov odvjetnik kao jamstvo ponudio stan njegove majke vrijedan 120.000 eura.

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
12:21 22.04.2010.

Jocić: Za Pukanića nisam čuo dok nije ubijen! Zašto mu vjerujem zato jel vjerujem da normalni Hrvati ne čitaju intenzivno Srpske čkrabatore i da se sekiraju puno šta oni pišu. Jel Šta se događa u Zagrebu nezna se jel see mulja laže sere i pišu gluposti i podvale. A sada če jednog Srbina interesirati ušutkavnje PUKANIĆ-a čuvan od najbolje i najsposobnije hrvatske-policije ne milicionera i to dan i noč .. Osim toga kako je Joca kriminalac pa zar su Srpski organi budale i da nemaju pojma tko im je doma kriminalac ? Više bi trebalo Srpsku policiju smetati nego Jocu. Prema tome čudo je da kada krimiunalac nešto kaže je sve logično poklapa se i razumljivo . A kada plicija ili pravosuđe nešto ili skrivaju muljaju ili nagađaju ili fulaju kao mutavi ! Niti jedan jedini Hrvatski general nevjeruje u pošteno pravosuđe..A Da pitamo žrtve kriminala kojoj je pošterno pomoglo pravosuđe ima li ih 1 ili 2% nevjerujem tako puno !

OB
-obrisani-
13:44 22.04.2010.

Sta se to iza brda valja? Joca kriminalac optuzen u Srbiji za likvidaciju u Hrvatskojo. Ali ce iza tog paravanskog sudjenja da necije glave postanu mete! Bojim se samo kolateralne stete, tj. da nevini ne stradaju!

AV
avijaticar
09:56 23.04.2010.

kuzmanovicu -sta lazes,ko i milovanovic,partili ste ga mjesecima.i ti si bio neki posrednik. kako samo sud daje njima tolko prostora za laprdanje,tamo su mogli ubit 20 neduznih prolaznika sa tim eksplozivom pojacanim sa celikom,zgradu su mogli srusiti.drukali su jedan drugog cuo sam,a đurovic im je previse govorio,inace ne bi ni uhitili nikad jocu monstruma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije