Papa je pozvao katolike da se cijepe. Zašto neki od njih to ne žele?

10.12.2021. u 10:24

Ako se cijepljenje moglo smatrati žrtvovanjem za veće dobro prije godinu dana, to više nije slučaj jer je jasno da i cijepljeni prenose virus. Nije to samo moralna relativizacija, već i poricanje stvarnosti

Komentara 35

VI
vidum
10:45 10.12.2021.

Možda se dio vjernika više uzda u Boga nego u otrove?

Avatar Prosenjak
Prosenjak
11:57 10.12.2021.

Mogu li ja kao vjernik odgovoriti na ovo pitanje? Neću se cjepiti zato jer to nije pitanje religije nego pitanje medicine a s tog stajališta moja je procijena da se gore cjepiti nego ne cjepiti. Mi nismo pozvani slušati i slijediti ni Papu ni Biskupe u njihovim mišljenjima o svjetovnim stvarima niti je to dužnost ili obaveza vjernika. Na primjer, neki dan je objavljeno da je mlad čovjek u dobi od 33 godine umro od cjepiva. I sad, Bog voli sve ljude pa i tog mladića i njegove roditelje. A tko to sad može doći njegovim roditeljima i reći da je to što se dogodilo čin ljubavi?

ME
MediciKM
11:12 10.12.2021.

Zato što je ovaj papa sve samo ne Papa, to je broj 1. Broj dva, vjernici imaju mozak i zdrav razum pa mogu razmišljati svojom glavom i logično razmišljati. Broj 3, kada vi novinari stajete u obranu pape i Crkvee onda znam da nešto nije ispravno jer vi radite sve kako bi oblatili Crkvu, vjeru i sl. Broj 4, tolike silne prisile na cijepljenje a vidimo da se kaže jedno a realnost je drugo (npr. jedna doza, ne jedna nego dvije...ma ne dvije nego tri i tako do XYWZ doza)...mogu ja i nastaviti niz.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije