Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽITELJSTVO TRAŽI UKIDANJE PRESUDE

Zaustavio ga u šumi, optužio ga za provalu u vikendicu pa u njega ispalio šest hitaca

Varaždin: Suđenje Željku Čengiću, optuženom za ubojstvo Martina Pilića
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
12.04.2024.
u 08:11

U svojoj žalbi ŽDO Varaždin navodi da oni Čengića terete  za ubojstvo, da smatraju da nije bilo nikakvog napada, pa da sukladno tome Čengić  nije bio u stanju nužne obrane kada je ubio Pilića.

Ukidanje presude i novo suđenje traži ŽDO Varaždin u žalbi na nepravomoćnu presudu iz veljače ove godine kada je Željko Čengić (65) na Županijskom sudu u Varaždinu osuđen na  jedinstvenu kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog ubojstva počinjenog u prekoračenju nužne obrane te općeopasnu radnju.

Riječ je o događaju koji se zbio 2. svibnja 2020. u Vulariji, a Čengić je bio optužen da je odbijajući napad na sebe i svog prijatelja Ratimira Benčića (67)  pucao u Martina Pilića (28) koji je izlazio iz automobila s prepravljenim signalnim pištoljem u ruci. Prema optužnici Čengić je ispalio u Pilića najmanje šest hitaca, pri čemu ga je s četiri pogodio u glavu, a od zadobivenih ozljeda Pilić je preminuo 23. svibnja 2020. u bolnici. Osim toga, Čengić je bio optužen i da je nehotice ranio svog prijatelja Benčića u desnu nadlakticu te da ga je teško ozlijedio. 

U svojoj žalbi ŽDO Varaždin navodi da oni Čengića terete  za ubojstvo, da smatraju da nije bilo nikakvog napada, pa da sukladno tome Čengić  nije bio u stanju nužne obrane kada je ubio Pilića.

VEZANI ČLANCI

- Prvostupanjski sud pogrešno je i neosnovano izmijenio optužnicu. U žalbi je predloženo da se pobijana presuda ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje- navodi se u žalbi.  

Inače, povod toj tragediji, kako se čulo tijekom suđenja, bile su provale u vikendice u tom kraju, zbog čega su mještani bili u strahu i panici. Na dan ubojstva oko vikendica u šumi su se čuli i pucnjevi, a Čengići su namjeravali prenoćiti u vikendici. No predvečer ih je nazvao Benčić i kazao im da prema vikendici dolazi automobil. To je bilo vozilo u kojem je bio Pilić, a Čengić i Benčić su se uputili prema vozilu. Prišli su Martinu Piliću koji se zaustavio u automobilu. Počeli su ga ispitivati tko je i što je te su, prema uputi policije, kako su tvrdili svjedoci na suđenju, od Pilića tražili da im pokaže osobnu. Počeli su mu zavirivati u automobil, govorili su mu da sumnjaju da je povezan s provalama te naveli da će zvati policiju. Pilić je izašao iz vozila, počelo je naguravanje i u tom naguravanju je on ubijen, a Benčić ranjen. Čengić i Benčić su tvrdili da je sa sobom imao nešto kao prepravljeni signalni pištolj. Forenzičari su kasnije utvrdili da iz tog pištolja nije pucano, a tijekom suđenja se čulo da je u šumu išao u šetnju i kako bi gledao dabrove

 

Komentara 2

ZO
Zoran
12:50 12.04.2024.

Kad se u nekog ispuca 6 metaka to bi bilo iz jake mržnje ili da ti je ta osoba ubila dijete.

FR
Freudenreichova
10:23 12.04.2024.

Ovo smrdi na ubojstvo, da ne kazem egzekuciju. Lik je toliko puta povukao obarač da je i frenda ranio. Uostalom, već nakon prvog hica u glavu pokojni je vjerojatnio ustuknuo ali je ovaj nastavio mahnito pucati. Mislim ono, glavu je najteže pogoditi a ovaj je imao čak 4 pogotka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije