financijski kriminal

Velika akcija u Srbiji: Zbog korupcije uhićeni inspektori, policajci, bivši predsjednik Partizana... Šteta veća od 10 milijuna eura

Srbija policija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
01.03.2017.
u 15:29

Stefanović je istaknuo da je ova policijska akcija “još jedan ozbiljan pokazatelj odlučnosti države u obračunu sa svim oblicima kriminala i korupcije".

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović priopćio je u srijedu da je policija u velikoj akciji suzbijanja financijskog kriminala uhitila 53 osobe i podnijela kaznene prijave protiv 25 osumnjičenih za više kaznenih djela, posebno u svezi sa zloupotrebama u tijelima vlasti.

Prema njegovim riječima procjenjuje da su uhićeni i osumnjičeni od 2005. godine do danas državnim proračunima Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima nanijeli štetu veću od 10 milijuna eura.

Ministar policije naveo je da su među uhićenima inspektori ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom poduzeću „Lasta“ Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda „Zemun“, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorne  osobe javnih komunalnih poduzeća.

Među osobama protiv kojih je podnesena kaznena prijava je i Dragan Đurić, bivši predsjednik nogometnog kluba “Partizan”, kao i sadašnji predsjednik NK “Sloga” iz Leskovca, Zoran Đorđević, doznaje “Blic”.

Stefanović je istaknuo da je ova policijska akcija “još jedan ozbiljan pokazatelj odlučnosti države u obračunu sa svim oblicima kriminala i korupcije i da nitko tko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen od kaznenog gonjenja bez obzira na položaj, stranačku pripadnost ili dužnost koju obavlja”. 

>> Korupcija u Srbiji: Za posao liječnika 12.000 eura, službenika u MUP-u 5000

>> Pogledajte tijek akcije MUP-a Srbije u kojoj je uhićeno 79 osoba zbog korupcije

Komentara 29

MO
mobitel20
15:49 01.03.2017.

Predizborna igra u kojoj drzavna mafija uhicuje sitnije ribe. Nasi su male mace u odnosu na neoradikalski Vucicev rezim, na spregu politike ,medija i pravosudja. Pa kod njih poruse cijelu ulicu, Vucic na presici prizna da su to napravili njegovii ljudi iz Beograda pod fantomkama, a Tuzilastvo vec 10 mjeseci nista ne poduzima !? To je samo maala slicica...Oni su totalna autokracija vrrrlo blizu diktaturi...izbori su samo farsa, kao u Bjelorusiji ili Rusiji...Zastupnik Radulovic je matematicki dokazao i objavio izbornu kradju, nitko ga nije demantirao, ali du ga napali rezimski mediji, a to su gotovo svi...Posebna prica je taj polusvijet oko tih Vucicevih blatoida koji "informera" seljake iz Sumadije i potkapacitirane "urbane" nazadnjake...

SI
signum88
15:39 01.03.2017.

eto kad imamo pismene novinare koji ne znaju mađarski, talijanski ili njemački pa su im sve vanredne vesti iz regiona glavni domet...

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
15:39 01.03.2017.

čuo sam da su i u budimpešti pohvatali neke kriminalce,,,zašto te vijesti nema na naslovnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije