Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jako jugo

Zbog olujnih udara poplavljeni dijelovi obale, nasukana strana jedrilica u Kaštel Gomilici

Plima poplavila šibensku rivu
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/9
04.11.2019.
u 09:37

U Splitu i Dubrovniku na DHMZ mjernim postajama zabilježeni su udari do 90 km/h.

Olujni udari noćas su zahvatili Jadran pa je more poplavilo dijelove obale. Jugo je još jučer okrenulo na oštro, a sredinom noći i na lebić. U Splitu i Dubrovniku na mjernim postajama DHMZ zabilježeni su udari do 90 km/h, a na Svetom Juri na Biokovu najjači udari vjetre prelazili su 140 km/h, piše Dalmacija danas.

Zabilježen je i najniži tlak ove godine pa je tlak na srednjem Jadranu pao na 995 hPa na razini mora. Srećom, jutros je vjetar značajno oslabio, inače bi plima bila znatno izraženija.

 

Zbog velikih valova bilo je i nasukavanja plovila pa je tako jedna strana jedrilica nasukana na plaži Bilajka u Kaštel Gomilici.

– Čini se kao da još nitko nije kontaktirao Lučku kapetaniju, a ni vlasnika nema na vidiku. Jedrilica je očito bila slabo vezana na moru – ispričao je jedan čitatelj za Dalmaciju danas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije