VOZITE PAŽLJIVO!

Orkanski udari bure: Zbog vjetra brojni problemi u prometu, na snazi brojne zabrane

Jaka bura na Masleničkom mostu
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/7
04.04.2023.
u 06:56

Crveni meteoalarm zbog izuzetno opasnih naleta vjetra duž cijelog Jadrana na snazi je i danas, pa provjerite vremensku prognozu i savjete HAK-a prije nego što krenete na put

U Hrvatskoj će u utorak i dalje biti vjetrovito te u većini krajeva promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima s najvišim dnevnim temperaturama od 2 do 8, a na Jadranu između 8 i 14 Celzijevih stupnjeva, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Uz više oblaka moguće su slabe oborine, malo kiše na krajnjem jugu i istoku zemlje, a u Lici malo snijega, kojeg povremeno može biti i na istoku. Pretežno sunčano bit će na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare i olujan, a na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima.

Foto: DHMZ

Bura s olujnim i orkanskim udarima zbog koje je za priobalje upaljen crveni meteoalarm uzrokuje ozbiljne probleme u prometu, javlja HAK. Na snazi su zabrane prometa za pojedine skupine vozila, a u prekidu su i brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. 

Za sva vozila, osim za osobna, mogući i preporučeni pravci iz unutrašnjosti u smjeru Dalmacije i obrnuto jesu:

– autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja: čvor Sveti Rok (A1) – Gračac (D50) – Knin (DC1) – Kistanje (DC59) – Benkovac (DC56) – čvor Benkovac (A1) i obrnuto

– državnom cestom DC1 Karlovac – Slunj – Gračac – Knin – Split i obrnuto.

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su:

– dionica autoceste A1 Zagreb – Ploče – Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (preporučeni obilazak samo za osobna vozila jest državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50 i DC27)

– Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene

– državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

– autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila jest starom cestom kroz Gorski kotar DC3)

– DC1 Solin-Klis

– DC27 Gračac – Obrovac – Karin.

Jaka bura na Masleničkom mostu
1/12

Na Mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku državnim cestama DC1 Vaganac – Ondić i DC218 između mjesta i GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, državnoj cesti DC99 između čvora (A7) i mjesta Križišće (DC501) te na lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8) – čvor Križišće (A7) dodatna je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine više od 1,9 m, autobusi na kat i autobusi dvostrukih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom) na mostu Krk (DC 102).

Video: Snažna bura u Splitu napravila štetu na ulicama

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije