PLJAČKA ZABE NA DRVINJU

Zbog oprečnih izjava suočit će se svjedoci Anolić i Grubić

grubić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
23.10.2015.
u 14:17

S obzirom na to da su Grubić i Anolić iskazivali oprečno o istim stvarima, obrana Grge Crnkovića predložila je da ih se suoči, a sud je prijedlog usvojio

Tko je lagao, a tko govorio istinu o tome što se događalo prilikom pljačke Zabe na Drvinju, kada je u listopadu 2005. ubijen Dragutin Golik, možda bi se moglo razjasniti nakon što se na sljedećem ročištu u sudnici zagrebačkog Županijskog suda suoče svjedoci Alen Anolić i Ognjen Grubić.

Grubić je zbog  Golikova ubojstva pravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, a kada je u veljači ove godine svjedočio na ponovljenom suđenju Grgi Crnkoviću, Borisu Žalcu,  Igoru Mustaču i Mariju Drpiću, među ostalim je kazao je kako je od Anolića nabavio pištolj te da je Anolić Žalca i Mustača trebao čekati s vozilom nakon  razbojstva. 

No te tvrdnje Anolić je, svjedočeći u nastavku suđenja, zanijekao, a zanijekao je i da je sudjelovao u podjeli plijena iz spomenutog  razbojstva

– Grubića poznajem jer sam ga vidio dva puta u životu. Jednom je došao do mene, mislim da je to bilo 2004., dok je bio na slobodnom vikendu tijekom izdržavanja kazne. Poslalo ga je čovjek koji je s njim bio u zatvoru, a koji me molio da mu po Grubiću pošaljem nešto novca. Drugi  sam ga put vidio kada mi je nudio kokain. Nije istina da sam mu ja dao svoj  pištolj  jer pištolj  nisam imao, a ne znam ništa ni o podjeli novca koju on  spominje  – kazao je Anolić.

S obzirom na to da su Grubić i Anolić iskazivali oprečno o istim stvarima, obrana Grge Crnkovića predložila je da ih se suoči, a sud je prijedlog usvojio. Inače, na prvom suđenju Crnković, Mustač i  Žalac su oslobođeni optužbi za sudjelovanje u pljački Zabe na Drvinju, no Vrhovni sud je presudu u odnosu na njih ukinuo. Crnković koji je pak na  prvom suđenju bio  optužen, nakon što je osuđen na 30 godina zatvora, na ponovljenom je suđenju sjeo na klupu za svjedoke. Tada je kazao i da je Golika, hrabrog građanina koji je pokušao spriječiti pljačku banke, osim njega  pucao i Žalac, što na prvom suđenju, u svojoj obrani nije spominjao.

>> Grubić: Žalac je pucao, a Golik se uhvatio za trbuh

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije