protuzračni raketni sustav

Zbog pijanog ruskog vojnika moćni sustav protuzračne obrane završio u jarku

FILE PHOTO: Russian S-400 missile air defence systems are seen during a training exercise in Kaliningrad region
VITALY NEVAR/REUTERS
21.04.2023.
u 23:27

Ruski Telegram kanal Baza objavio je da je 33-godišnji ruski vojnik koji je srušio sustav protuzračne obrane pao na alkotestu. "Jučer je vojnik izgubio kontrolu i strovalio kamion s protuzračnim raketnim sustavom u jarak", rečeno je

Moćni sustav protuzračne obrane S-400 u četvrtak je pijani ruski vojnik srušio u jarak i prevrnuo pored autoceste u ruskoj regiji Tula, izvijestili su lokalni mediji, prenosi Newsweek. S-400 je ruski mobilni protuzračni raketni sustav zemlja-zrak (SAM) koji je sposoban rušiti zrakoplove, bespilotne letjelice i krstareće rakete, a ima mogućnost i obrane od balističkih projektila, prema podacima američkog istraživačkog instituta Center for Strategic i međunarodne studije (CSIS).

Ruski Telegram kanal Baza objavio je da je 33-godišnji ruski vojnik koji je srušio sustav protuzračne obrane pao na alkotestu. "Jučer je vojnik izgubio kontrolu i strovalio kamion s protuzračnim raketnim sustavom u jarak", rečeno je. Vozilo se prema Bazi kretalo u sklopu konvoja od sedam vozila bez pratnje. Srušeno vozilo zaostalo je za kolonom i potom izletjelo s autoceste. "Kamion je sletio točno na projektile, ali streljivo, srećom, nije bilo aktivirano", izvijestila je Baza. Kako prenosi Telegram kanal, ruski vojnik je prilikom prevrtanja vozila slomio ruku.

VIDEO: Milanović: Žene u Zagorju su bile vrlo stabilne na biciklima za razliku od muškaraca, vrlo stabilnije od vozača

Komentara 2

DU
Deleted user
08:05 22.04.2023.

Kakav vođa vojske takva i vojska....nikakva.

ZI
ziva__istina
06:40 22.04.2023.

Pijani ukrajinci unistili dva Leoparda. Ima i video.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije