USKOK

Zbog prebacivanja stranaca preko granice podignute optužnice protiv 7 ljudi

policija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
19.10.2016.
u 11:12

Optuženici su za prebacivanje stranih državljana primili ukupno 17.800 eura

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv ukupno petorice hrvatskih te dvojice stranih državljana zbog "protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, u sastavu zločinačkog udruženja".

U prvom slučaju podignuta je optužnica protiv trojice hrvatskih državljana R. Z. (1976.), T. V. (1972.), L. K. (1983.) i državljanina Afganistana P. E. (1975.), kojima se stavlja na teret da su se, od 25. svibnja do 9. lipnja 2016. u Zagrebu povezali u zajedničko djelovanje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Hrvatske u Sloveniju i Italiju. U navedenom razdoblju okrivljenici su u četiri navrata prebacili 15 stranih državljana, za što su primili ukupno 8.200 eura koje su, sukladno prethodnom dogovoru, međusobno podijelili. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika.

USKOK je također podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana D. B. (1957.), M. K. (1986.)  i državljanina Iraka O. H. J. A. (1989.) zbog istog kaznenog djela. Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se, od 19. svibnja do 29. lipnja 2016. u Zagrebu povezali u zajedničko djelovanje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Hrvatske u Sloveniju i Italiju. U navedenom razdoblju okrivljenici su u pet navrata prebacili 13 stranih državljana za što su primili ukupno 9.600 eura koje su, sukladno prethodnom dogovoru, međusobno podijelili. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika.

>> Jedna od najmoćnijih kriminalnih organizacija u svijetu, talijanska Camorra, zarađuje milijarde dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije