Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIKNUO SE

Zelenski tvrdi da je preživio pet atentata: 'To je kao korona, a sad Putin ima novi plan. Znam i naziv'

Ukrajina : Zelenski posjetio vojnike na istočnom bojištu
Foto: Ukraine Presidency via Bestimage
1/6
21.11.2023.
u 13:10

- Prvi atentat je vrlo zanimljiv, budući da je prvi put, a nakon toga je baš kao covid - rekao je Zelenski u intervjuu za britanski The Sun.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski za The Sun je govorio o ruskim pokušajima atentata, ističući da smatra da su oni jednako ozbiljni kao i prijetnja od covida. Konkretno, Zelenski tvrdi da su ukrajinske obavještajne službe spriječile najmanje "pet ili šest" atentata na njega. - Prvi atentat je vrlo zanimljiv, budući da je prvi put, a nakon toga je baš kao covid - rekao je u intervjuu za britanski The Sun. - Kao prvo, ljudi ne znaju što bi s tim i izgleda jako zastrašujuće. I onda nakon toga, to su samo obavještajni podaci u kojima vam podijele detalje da je još jedna grupa došla u Ukrajinu da pokuša to - dodao je.

Inače, kako podsjeća The Sun, prvi od tih atentata dogodio se tijekom prvog dana invazije ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu prošle godine, kada su se ruske specijalne snage spustile padobranom u Kijev kako bi ubile Zelenskog. Tjelohranitelji su odmah zapečatili njegov ured improviziranim barikadama od komada šperploče, dok su njegovi najbliži suradnici dobili puške i pancire. Jedan od njih je opisao uređenje ureda kao "ludnicu".

U trenutku kada su britanski i američki dužnosnici ponudili predsjedniku da ga odvedu iz prijestolnice zbog straha da bi mogla pasti za nekoliko sati, Zelenski je odgovorio rečenicom: "Trebam municiju, a ne prijevoz." Nekoliko dana kasnije, usred bitaka koje su harale oko Kijeva, Zelenski je izašao izvan kompleksa kako bi snimio selfievideo, ističući da je još uvijek prisutan u glavnom gradu.

VEZANI ČLANCI:

Gotovo dvije godine nakon tih dramatičnih događaja, Zelenski tvrdi da Rusija i dalje "snažno želi" svrgnuti ga s vlasti. Čak tvrdi da je upućen u kodni naziv njihove posljednje misije s rokom do kraja godine, poznate kao "Maidan 3". Zelenski tvrdi da je cilj ove operacije promjena predsjednika, napominjući da to možda neće biti postignuto ubojstvom, već promjenom vlasti koristeći sve dostupne instrumente.

VIDEO Zelenski se obratio Glavnoj skupštini UN-a

Komentara 34

ZP
Zabranjen pristup
15:18 21.11.2023.

Nus pojave paranoja

Avatar SAM
SAM
13:57 21.11.2023.

Zeleni mi djeluje zabrinuto. Izgleda da ga financijeri napuštaju.

Avatar Poturica
Poturica
15:22 21.11.2023.

Ako te ko bude uklanjao onda ce to biti gazde u Washingtonu, ili u najgorem slucaju tvoji. Rusima takav klovn odgovara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije