druge obaveze

Željko Kerum došao u Sabor pa otišao nakon sat i pol!

Željko Kerum (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/24
23.04.2013.
u 10:03

– Nakon izbora ću dolaziti. Ako procijenim da ne bih mogao stizati na sjednice, imam rezervnu varijantu – drugog zastupnika da me zamjeni – rekao je Kerum

Nakon svega sat i pol Kerum je izašao iz sabornice, a medijima je objasnio da ima drugih obaveza. Jutros nije govorio tijekom rasprave, kaže, slušajući savjet kolegica iz kluba, jer izmjene zakona o šumskom reprodukcijskom materijalu, iako je riječ o važnom zakonu, nisu njegovo područje. Na ponovljeno pitanje hoće li se češće pojavljivati u Saboru, pa i kad prođu lokalni izbori, Kerum je odgovorio da hoće, osim ako bi bio spriječen.

– Nakon izbora ću dolaziti. Ako procijenim da ne bih mogao stizati na sjednice, imam rezervnu varijantu – drugog zastupnika da me zamjeni – rekao je Kerum, a na pitanje tko bi ga zamijenio, odgovorio je da bi to bio profesor Petroslav Sapunar.

Dodao je da će se zamjena morati naći i za Nevenku Bečić ako pobjedi na izborima za županicu splitsko-dalmatinsku jer u tom slučaju neće moći više biti saborska zastupnica.

Dolaskom izazvao veliki interes

Dolazak Željka Keruma jutros je izazvao velik interes medija u Saboru s obzirom na to da je u tekućem mandatu na Markov trg došao samo nekoliko puta. Nakon kraćeg sastanka kluba zastupnika, koji uključuje njegovu sestru Nevenku Bečić i bivšu HDZ-ovu zastupnicu Jadranku Kosor, Kerum je dao kraću izjavu na putu prema sabornici kojom je najavio češći dolazak u Sabor.

– Sad imamo klub zastupnika pa ćemo imati veće mogućnosti za funkcioniranje, priču, razgovore, rasprave i sve. Uglavnom, stalno ćete me viđati kad budu sjednice Sabora – rekao je Kerum.

"Napravili smo velike stvari za grad Split"

Dodao je kako dobro stoje prema anketama – on kao kandidat za splitskog gradonačelnika i njegova sestra kao kandidatkinja za mjesto župana Splitsko-dalmatinske županije na predstojećim lokalnim izborima, a pohvalio se i time da je u svome mandatu mnogo napravio na čelu splitske uprave.

– Napravili smo velike stvari za grad Split. U četvrtak otvaramo zapadnu obalu, a tako nešto nije se dogodilo gotovo stotinu godina otkad je Franjo Jozef napravio zadnji metar rive – pohvalio se Kerum.

Na pitanje jesu li izbori koji uskoro dolaze uzrok njegovu pojavljivanju u Saboru, Kerum je izjavio kako se to može svakako tumačiti.

– Ja imam svoj interes. Ako narod misli da su lokalni izbori razlog, nema veze, zašto ne bi to mislio – kazao je Kerum i dodao da je otpočetka mandata, iako nije dolazio u Sabor, radio na terenu.

"Živili"

Relativizirao je vlastitu sinoćnju izjavu o pobjedi u prvom krugu rekavši kako je ona izrečena u šaljivom tonu. Kaže da je teško pobijediti u prvom krugu zbog velikog broja kandidata, ali da je po anketama situacija u Splitu ista kao i 2009. – Znači, ista meta isto odstojanje. Kerum, SDP, HDZ. Takva vam je situacija u Splitu. Živili! – zaključio je Kerum.

>>Kandidat Kerum potpisao kandidaturu SDP-ovcu Baldasaru

>>Nevenka Bečić Kerumova je kandidatkinja za županicu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije