ODABRAN NAJBOLJI PONUDITELJ

Žito uz Podravku bio najizgledniji kupac Fortenovinog agrobiznisa, oglasio se šef Uprave: 'I dalje smo na raspolaganju'

Čepin: Izjave za medije nakon otvorenja bolnice i hotela
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/4
12.07.2024.
u 12:27

"Žito grupa i dalje stoji na raspolaganju kao podrška za što uspješniji razvoj ovog velikog i značajnog projekta za poljoprivrednu industriju Hrvatske, a posebno za našu Slavoniju i Baranju", poručio je Marko Pipunić, predsjednik uprave Žito grupe.

Nakon odabira ponude Podravke d.d. u akviziciji poljoprivrednih tvrtki u sastavu Fortenova grupe, oglasila se i Žito grupa, koja je bila jedan od ponuditelja. "Čestitam grupi Podravka kao odabranom najboljem ponuditelju za daljnji nastavak procesa kupoprodaje poljoprivrednog poslovanja Fortenova grupe. Vjerujem kako će Podravka uspješno dovršiti proces kupoprodaje i u idućem razdoblju uspješno transformirati poslovanje Belja, Vupika i PIK Vinkovaca te doprinijeti daljnjem razvoju samih tvrtki i cijele regije u kojima te tvrtke posluju.

Timu Fortenova grupe na čelu s gospodinom Fabrisom Peruškom zahvaljujem na profesionalnosti, stručnosti i korektnosti tijekom cijelog procesa, kao i svim dionicima na profesionalnom nadmetanju. Žito grupa i dalje stoji na raspolaganju kao podrška za što uspješniji razvoj ovog velikog i značajnog projekta za poljoprivrednu industriju Hrvatske, a posebno za našu Slavoniju i Baranju", poručio je Marko Pipunić, predsjednik uprave Žito grupe.

Inače, na Zagrebačkoj je burzi cijena dionice Podravke skočila više od četiri posto nakon vijesti da je Fortenova grupa izabrala tu koprivničku kompaniju kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta prodaje Fortenovinog poljoprivrednog poslovanja. U prvim minutama trgovanja dionicom Podravke njezina cijena skočila je 4,4 posto, na 167 eura, nedaleko rekordne razine. Trgovanje dionicama Podravke bilo je na Burzi obustavljena do 11 sati, nakon što je ranije jutros objavljeno da je Fortenova grupa izabrala Podravku kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta kupoprodaje Poslovnog područja poljoprivreda.

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila sveukupno najboljom, priopćila je u petak ujutro Fortenova. Sukladno tome, između kompanija je potpisan Ugovor o ekskluzivnom pregovaranju, temeljem kojeg će Fortenova grupa proces pregovora o sklapanju kupoprodajnog ugovora nastaviti samo s Podravkom. Poslovno područje poljoprivreda Fortenova grupe obuhvaća kompanije Belje, PIK Vinkovci, Vupik, Energija Gradec, Belje Agro-Vet i Felix.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Pronašli smo memeove o toplinskom valu, neki su baš dobri: 'Nije vruće koliko je sparno'

Čepin: Izjave za medije nakon otvorenja bolnice i hotela
1/25

Komentara 2

PV
prcko.vita
13:43 12.07.2024.

Pipuna, de ti kupi komplet Podravku, to bi bilo najbolje.

IG
IgorY
13:28 12.07.2024.

Kao što znamo Martina Dalić je bila dio i to vrlo važan Borg grupe. Nakon njene uloge i smještaja u Podravku bilo je jasno kao dan gdje će završiti poljoprivreda Agrokora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije