Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDE DA SU POKRADENI

Zloglasni restoran turistima dva pića naplatio 800 eura: 'Potpuna prijevara!'

U Opatiji održava se 1. festival koktela, Imperial Spirits Festival
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
05.07.2024.
u 12:57

Proteklih godina restoran je više puta optuživan za nepošteno poslovanje i navodno varanje turista.

Ozloglašeni restoran na plaži na grčkom otoku Mykonosu dvojici američkih turista naplatio je dva pića nevjerojatnih 800 eura. Da je naplaćen iznos puno veći od očekivanog, doznali su tek nakon povratka u domovinu. Proteklih godina restoran je više puta optuživan za nepošteno poslovanje i navodno varanje turista.

Restoran DK Oyster, smješten na idiličnoj plaži Platis Gialos u Mykonosu, u Grčkoj, nekoliko je puta bio u središtu pozornosti zbog visokih cijena pića i hrane te bijesnih turista koji tvrde da su pokradeni. Jedan od njih je američki par koji je svoje iskustvo napisao na Tripadvisoru. U napomeni se turistima strogo ne savjetuje posjet restoranu, piše 24ur.

Posjetili su ga jer su nudili besplatne ležaljke ako naruče piće ili hranu. Odlučili su popiti dva pića, ali bila su skupa. Kasnije su doznali da je svaki koštao 51 euro, a još veći šok uslijedio je po povratku u SAD, kada im je izdavatelj kreditne kartice poslao izvod o potrošnji. Restoran im nije naplatio 102 eura, već nevjerojatnih 800 eura. Sada pokušavaju osporiti naplatu, a restoran nije dobio kopiju računa. 

"Potpuna prijevara! Provjerite jeste li dobili račun prije nego što odete provjeriti svoju kreditnu karticu jer vam naplaćuju previše. Rečeno mi je da je ležaljka besplatna ako naručimo hranu ili piće. Nema problema... Naručili smo dva pića za koja smo kasnije vidio da su po 51 euro. Ako to nije bilo dovoljno ludo, vratili smo se u SAD i imali 876 dolara manje (810 eura) na računu za dva pića", napisao je ljutiti turist. 

VEZANI ČLANCI:

Voditelj restorana DK Oyster, Dimitrios Kalamaras, odgovorio je rekavši da su cijene prikazane i "savjetovao" paru da "razmisli o oštrom jeziku i optužbama". Dodao je kako su posjetitelji dužni izdvojiti minimalni iznos u zamjenu za besplatnu ležaljku, stoga ih se poziva da prije narudžbe provjere cjenike. "Napominjem da su cijene istaknute na tablama kod ulaza." 

Tripadvisor je prošle godine zbog brojnih pritužbi na svojim stranicama objavio "sigurnosno upozorenje" vezano za spomenuti restoran. Još je više bijesnih turista koji se osjećaju prevarenima. Dvojici turista iz Hondurasa, koji su prošle godine boravili na odmoru na Mykonosu, naplaćeno je 600 eura u jednom restoranu, piše The Mirror. Naručili su dva smoothieja i tjesteninu s jastogom, no zaposlenici im nisu donijeli menije. Kada su dobili račun, iznos je bio 400 eura, ali su na kraju morali platiti 600 eura. Jedan smoothie su im naplaćivali 60 eura. "Bio sam u iskušenju da pozovem policiju, ali nisam želio više problema", rekao je Oscar Maldonado (34). 

Majka i kćer su 2022. godine podnijele tužbu protiv restorana nakon što su im za dva koktela i gambere naplaćene više od 590 eura. Njihov odvjetnik tada je tvrdio da su zaposlenici restorana prijetili gostima nakon što su odbili platiti (pre)visok račun. U kolovozu 2023. godine cijenama su se zgrozili čak i talijanski turisti koji su četiri pića i jedno jelo platili 700 eura. 

FOTO Uragan opustošio karipske otoke: Moramo sve obnoviti iz temelja. Doslovno više nema vegetacije'

U Opatiji održava se 1. festival koktela, Imperial Spirits Festival
1/28

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije