Znate li čijim su jezikom govorili oskvrnitelji 'Posljednje večere'?

01.08.2024. u 08:55

"Kada pozorno čitamo dijalog napasnika i Isusa u pustinji, opazimo da napasnik govori istim jezikom i služi se istim argumentima koje nalazimo u porugama Isusu na Golgoti. Isus je u pustinji bio sam s napasnikom. Nitko osim njega nije čuo što napasnik govori. Pa ipak, na Golgoti svi govore jezikom napasnika. Isus zna čiji je to jezik"

Komentara 3

RI
Rizlman
12:59 01.08.2024.

U političkom miljeu, to je jezik demokratske stranke u Americi i svih koji se s njima slažu i dijele njihove "vrijednosti".

MA
marcellus
13:13 01.08.2024.

"kršćani se ponajprije moraju distancirati od osjećaja povrijeđenosti" - ne nego se trebaju distancirati od okretanja drugog obraza. A od osjećaja povrijeđenosti se moraju distancirati đenderkvir i slični koje i zamjenice vrijeđaju

NE
nemanatrag
18:33 01.08.2024.

Nikakve veze nema onaj performans s kršćanstvom jer se radi o uprizorenju Dionizijskih bakanalija. Dioniz / Bakho je bog vina, i isto tako uskršava mrtve kao što je prema legendi i sam uskrsnuo. Dobro je informirati se o povijesti religija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije