dan policije

Znatiželjni Riječani na Korzu "opkolili" policajce

dan policije (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/3
28.09.2012.
u 12:04

Na Korzu se danas oko štandova na kojima je bila izložena policijska oprema i tehnika okupilo mnoštvo Riječana s kojima su policajci razgovarali, odgovarali im na pitanja

Nakon Krka, Delnica i Opatije i u Rijeci je policija povodom obilježavanja Dana policije 29. rujna i blagdana sv. Mihovila organizirala prigodno druženje s građanima. Na Korzu se danas oko štandova na kojima je bila izložena policijska oprema i tehnika okupilo mnoštvo Riječana s kojima su policajci razgovarali, odgovarali im na pitanja i objašnjavali kako se upotrebljava i čemu služi oprema koju koriste u svakodnevnom radu.

Najznatiželjnija su bila djeca kojima su policijski motocikli bili najzanimljiviji pa su se mnogi od njih na njima i fotografirali.

Uza svoje policajce danas je na Korzu u prigodnom druženju s Riječanima bila i nova načelnica PU primorsko-goranske Senka Šubat.

Za predstavnike lokalnih i županijskih vlasti, crkve, pravosuđa, policijskih sindikata i medija u Policijskom je domu povodom Dana policije organiziran prigodni susret na kojem je nova načelnica, pozdravljajući okupljene, među njima posebno članove obitelji poginulih policajaca PU primorsko goranske, istakla važnost dobre suradnje policije s građanima i lokalnom zajednicom. Jačanje te povezanosti, kazala je , jedan je od pririteta u radu policije.

- Ulazak u EU pred policiju postavlja velike izazove i zadaće i želja nam je i dalje graditi profesionalnu i stručnu policiju koja će biti spremna i sposobna za borbu protiv svih vrsta kriminala, osobito raznih oblika organiziranog kriminala i korupcije - kazala je da načelnica PU primorsko goranske Senka Šubat zahvaljući na dosadašnjoj suradnji i čestitajući svojim kolegama Dan policije i blagdan Sv. Mihovila, njihova zaštitnika.

Komentara 1

TH
TheDarkSideOfTheMoon
13:52 28.09.2012.

Jesu li bila izložena sredstva sa kojim će mlatiti i gušiti građane ako se kojim slučajem odluče na rušenje krimosa iz vrha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije